Basket
14:58 | 19 april 2021

Stars laddar för historiskt slutspel – utan coronasmitta i laget

Tränare Nikolaidis: ”Det känns givetvis bättre i dag än i fredags”.

Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

I fredags skulle Köping Stars ha avslutat SBL:s grundserie borta mot Nässjö, men som bekant tvingades Köpingslaget lämna walk over efter misstänkt smitta inom truppen. Under söndagseftermiddagen testades spelarna i truppen och resultatet visade att ingen coronasmitta fanns i laget.

– Det känns givetvis bättre i dag än i fredags – nu när vi fått svaren på coronatesterna, säger Stars-tränaren Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis till klubbens hemsida.

Stars-truppen, med undantag för Alexander Larsson, tränade lätt under söndagen och tittade även på video inför kvartsfinalserien mot Norrköping Dolphins drar igång på onsdag kväll.

– Jag hoppas ändå få till fem-mot-fem-träning under måndagen och sedan blir det ett lättare pass på tisdag kväll, säger ”Jotti”.

Det kommande slutspelet är det första i Köping Stars historia. Kvartsfinalserien mot Norrköping avgörs i bäst av fem matcher. Norrköping är hemmalag i de två första matcherna, Stars de efterföljande två och den femte är Norrköping hemmalag igen.

Förberedelserna inför slutspelet har dock inte varit idealiskt för Köping Stars som dragits med skador och sjukdomar.

– Som tränare vill jag ju få till bra träningar, men istället har det blivit att ta det från dag-till-dag och från match-till-match. Det ska ändå bli kul att efter en lång säsong få göra det första slutspelet i klubbens historia, säger “Jotti”.

Som avslutar:

– Vi tittar till helheten i laget. Vårt anfall och försvar och kanske några av våra spelupplägg.

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-