Basket
17:59 | 6 mars 2021

Stars tillbaka i vinnarspåret igen

Efter fyra raka förluster ordnade Köping en efterlängtad tvåpoängare: "Blandade känslor".

Craig Victor blev poängbäst för Stars med sina 26 poäng i bortamötet med Umeå. Amerikanen noterades även för 14 returtagningar, flest av alla under matchen. Foto: David Eriksson/arkiv

Köping Stars tog revansch efter tisdagens snöpliga förlust mot Norrköping. Under lördagskvällen besegrades Umeå på bortaplan med 96–92 (25–21, 23–20, 26–27, 22–24).

– Det är lite blandade känslor efter matchen. Jag tycker vi gjorde en bättre match mot Norrköping i tisdags än dagens mot Umeå. Spelmässigt är vi inte helt nöjda, säger Stars-tränaren “Jotti” Nikolaidis.

“Jotti” var nöjd med de 96 poängen framåt, men inte alls lika tillfreds med de 92 poängen bakåt.

– Vi släppte till alldeles för många chanser och alldeles för många returer. Att släppta till 92 poäng bakåt är för mycket helt enkelt. Vi har haft problem med försvarsspelet en längre tid och det är något vi måste fixa till om vi ska kunna göra bra ifrån oss i ett slutspel, säger “Jotti”.

En spelare som hade stor del i att Stars gick segrande ur matchen mot Umeå var Craig Victor. Amerikanen noterades för 26 poäng och 14 returer (sju offensiva och sju defensiva).

– Vi visste på förhand att om vi hittade fram till Craig så skulle han ha ett övertag. Han gjorde en bra match. Sen var det även skönt att få tillbaka Jonah Mathews. Han ger oss en till dimension i spelet, säger Stars-tränaren.

Nu väntar ett tio dagar långt speluppehåll innan nästa match som spelas hemma i Karlbergshallen mot Nässjö tisdagen den 16 mars. Under den tiden vill Nikolaidis slipa på bland annat lagets försvarsspel.

– Vi har en del att jobba på som sagt. Till matchen mot Nässjö får vi även in Leonard (Halling-Ibo) i truppen. Det kommer ge oss ytterligare djup och samtidigt en chans att spela mer agressivt.

Trots de blandade känslorna efter segermatchen i Västerbotten kunde “Jotti” konstatera följande efter matchen:

– Det känns ändå ganska skönt att åka hem från Umeå med två poäng i bagaget.

Poängplockare Stars: Craig Victor 26, Jonah Mathews 20, Gustav Hansson 14, Ernests Kalve 11, Alexander Larsson 9, Niklas Larsson 7, CJ Jackson 7, Mitch Petersen 2

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-