08:27 | 4 november 2021

Sura vann i overtime – hänger på i toppstriden

Samtidigt åkte Köping HC på sjunde förlusten för säsongen.

Lukas Söderlund, Surahammars IF. Foto: David Eriksson

Surahammars IF må ha tappat sin tidigare serieledning, men laget hänger i allra högsta grad med i toppen i Hockeyettan Västra. Under onsdagskvällen knep Sura två poäng efter vinst 2–1 mot Eskilstuna Linden efter overtime.

Hugo Bergström gav Surahammar ledningen i den första perioden och det dröjde till inledningen av tredje perioden innan gästerna kvitterade. Matchen gick således till overtime och där avgjorde Lukas Söderlund med sitt elfte mål för säsongen. Segern innebär att Surahammar nu står på 23 inspelade poäng efter elva omgångar, fyra poäng efter serieledande Mariestad.

Målskyttar, Sura: Hugo Bergström, Lukas Söderlund

För rivalerna Köping Hockey slutade onsdagskvällen inte lika bra. Bortamatch mot Lindlöven slutade 4–2 till hemmalaget och innebar den sjunde förlusten den här säsongen.

Första perioden blev mållös, men i den andra tog Lindlöven ledningen innan KHC kvitterade genom Mathias Kemppi. I slutskedet av perioden fick Köping chansen i numerärt överläge, men det utnyttjade inte gästerna utan i stället tog Lindlöven ledningen i spel 4 mot 5.

Charles Backman kvitterade till 2–2 tidigt i den tredje perioden, men bara två och en halv minut senare återtog Lindlöven ledningen genom IFK Arboga-fostrade Maksim Semjonov. Köping fick sen en gyllene chans att kvittera när Lindlöven drog på sig en utvisning, men i stället för ett 3–3-mål kunde hemmalaget återigen göra mål i numerärt underläge fram till slutresultatet 4–2.

Förlusten innebär att Köping står kvar på åtta inspelade poäng efter elva omgångar.

Målskyttar, KHC: Mathias Kemppi, Charles Backman