Surahammar
11:53 | 18 november 2021

Surahammars kommun varnar för bluffsamtal

Oseriösa företag uppges ha ringt till privatpersoner för att boka tid för ventilationsrengöring.

OBS! Detta är en genrebild. Foto: David Eriksson/arkiv

Surahammars kommun meddelar en varning till invånarna via sin hemsida. Kommunen vill uppmärksamma medborgarna om företag som ringer till, ofta äldre, personer och vill sälja rengöring av ventilationskanaler.

”Boka inte in tider med dem och släpp inte in dem i ditt hem. Dessa företag är påstridiga och påstår att det är lag på att rengöra imkanaler i villor och flerbostadshus. Det är fel (lagkravet om rengöring togs bort 2004). De som behöver rengöring av imkanaler ska själva ta initiativet till att de ska rengöras, så gå inte på framfusiga försäljare som vill tvinga sig på. Ingen av kommunens sotningsentreprenörer bokar tid genom att ringa upp via telefon. De skickar ut en avisering med datum och tid via post i mycket god tid”, skriver Surahammars kommun på sin hemsida.

Kommunen uppmanar även de som blivit utsatt för ett bluffsamtal att polisanmäla det. Det görs genom att antingen ringa 114 14 eller besöka en polisstation.

Även Köpings kommun har gått ut med en varning för bluffsamtal. Under onsdagen skrev kommunen följande på sin Facebook-sida:

”VME (Västra Mälardalens Energi & Miljö AB) har nu fått in flera anmälningar från kunder som blivit kontaktade av ett företag som säger att de ska spola avloppet. De uppger sig representera kommunen, men det stämmer inte. VME ansvarar för vatten och avlopp i kommunen och om de skulle samarbeta med ett företag skulle du få ett brev hem först så att du vet vad som är på gång. Det här företaget vill lura dig på pengar. Försök till bedrägeri anmäler du till polisen”.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-