Basket
09:11 | 19 maj 2021

Torbjörn Gehrke ny huvudtränare för Köping Stars

53-åringen: ”Jag signalerade tidigt mitt intresse”.

Torbjörn Gehrke, ny huvudtränare för Köping Stars. Foto: Dennis Johansson Strömberg

Köping Stars har hittat lagets nya huvudtränare. Under onsdagsmorgnen meddelade klubben att Torbjörn Gehrke, som tidigare tränat bland annat Södertälje och Jämtland, ersätter Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

– Jag signalerade tidigt mitt intresse för Köping Basket och Stars när jobbet blev ledigt. Föreningen är ingen ”vanlig” nykomling i SBL, utan det finns något i Köping som jag sett i andra klubbar som tidigare gjort samma resa. Jag märker en ambitionsnivå och vilja i föreningen och staden, och det finns potential, säger Gehrke i en intervju på Köping Stars hemsida.

Gehrke är ett välkänt namn i basketsverige, men närmast kommer han från ett tränaruppdrag i Racing Luxemburg.

– Köping ligger bra till geografiskt, med potential att locka ännu mer publik samtidigt som det finns ekonomiska resurser. Jag vill gärna vara med på resan att bygga något som blir slagkraftigt.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Köping Stars (@kopingstars)

Sportchefen Stefan Ståhlmalm:

– Det känns verkligen bra, Torbjörn passar in i vår satsning på Köping Basket 2.0.

Ståhlmalm säger vidare:

– Vi får en engagerad ledare både på och vid sidan om planen. Vi vill bygga basketen i Köping ännu större och då känns det bra att ha med Torbjörn på resan. Inte minst för att han har erfarenhet från åren i Jämtland Basket, en klubb han kom till när den var i en snarlik situation som vi är nu.

Under rekryteringsprocessen för en ny huvudtränare fick Köping Stars hjälp av tidigare sportchefen Christer ”Cribba” Sjögren.

– Vi är tacksamma för ”Cribbas” engagemang, och att vi så snabbt bland många sökande till coachuppdraget nu kommit överens med Torbjörn Gehrke, säger nuvurande sportchefen Stefan Ståhlmalm.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-