DEBATT
10:46 | 11 november 2023

Vanligt Folk vill låta medborgarna bestämma.

Låt Köpings nya folkhälsopark få ett namn – som Köpings innevånare bestämt.

Som de flesta Köpingsbor känner till är en folkhälsopark under uppförande på området Kristinelunds sportfält. Ett jättebra initiativ som säkerligen kommer att glädja många invånare och besökare när parken står färdig om några år.

Det finns ett tryck från majoritetspartierna med Socialdemokraterna i spetsen att döpa parken efter Agda Östlund en av de första kvinnorna som valdes in i Sveriges riksdag (född i Köping) och placera en staty av henne i parken. Frågan har debatterats i kommunfullmäktige och återremitterats, men det råder ingen konflikt i huruvida Agda Östlund ska premieras eller inte. Meningsskiljaktigheten finns i huruvida man skall namnge en aktivitetspark efter Agda Östlund och sedermera placera en staty av ovan nämnda i parken.

Det här är en utmärkt fråga att använda sig av så kallad direkt demokrati, det vill säga låt Köpingsborna säga vad man tycker och tänker. Låt medborgarna få inkomma med förslag på namn på parken och genomför därefter en omröstning där ett vinnande förslag utses. Det måste väl ända vara ett förfarande som landar bra i var mans mun?

Fredrik Andersson/Partiet Vanligt Folk


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-