Kungsör
12:50 | 9 mars 2021

Här förbereds flera ton förnödenheter för transport till Belarus

Kungsörs Återvinning & Secondhand skickar bland annat kläder till utsatta barn och familjer.

Anders Olofsson inspekterar en del av materialet som ska in i lastbilen för vidare färd mot Belarus. Foto: David Eriksson

Under tisdagen kommer mellan 12 och 14 ton material att lastas från Kungsörs Återvinning & Secondhand vidare på en lastbil som sen ska färdas till Belarus.

Anders Olofsson är personalansvarig vid Kungsörs Återvinning & Secondhand och hjälpte till att lasta in låda efter låda i lastbilen under tisdagsförmiddagen.

– Det finns ett ständigt behov. Vi har gjort det här i 25 år och kört 180 trailers till Lettland, Belarus och även Moldavien vid något tillfälle.Vi har folk på plats i Lettland och Belarus som har kontakt med socialtjänst och barnhem. Då vet vi att de tar hand om allt vi skickar dit och att det kommer till de som behöver, säger Anders Olofsson.

Hur många transporter gör ni per år?

– Sju eller åtta per år. Det beror på införseln. Vi gör tre till Belarus och några fler till Lettland.

 

De barn och familjer som till slut nås av försändelserna från Kungsör lever under svåra förhållanden, berättar Anders. Under coronapandemin har deras liv blivit ännu tuffare.

– Våra vänner där nere har varit drabbade av pandemin och varit väldigt sjuka, men vi har hjälpt dom på olika sätt. Bland annat genom att köpa medicin för att kunna stävja så gott det går. Nu är de i gång igen och redo att ta emot den här transporten. Det är spännande, säger Anders.

Bland det som ska transporteras ner till Belarus nu finns kläder, skor, möbler, cyklar, leksaker, en rullstol, hygienartiklar med mera.

– Dom är väldigt duktiga på att ta hand om sakerna vi skickar. Vi får mycket skänkt till oss och nu ser vi till att det kommer till användning för de som behöver vår hjälp, avslutar Anders Olofsson.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-