KUNGSÖR
10:05 | 28 september 2022

Nu avslutas traffickingutställningen

Prisad av bland annat besökare, landshövdingar och media.

Anders Olofsson Kungsörs Återvinning & secondhand.

Efter 9 år kommer Anti traffickingutställningen att avslutas. Den uppfördes i samband med KÅS jubileum 2013 och invigdes av dåvarande landshövding Ingemar Skoogö.

– Utställningen har väckt stor uppmärksamhet och många har haft möjlighet att se den. Besökare från olika delar av landet har varit här och den har uppmärksammats av Media, säger Anders Olofsson
Kungsörs Återvinning & secondhand i ett pressmeddelande till Magazin24.

Västmanlands TV har gjort ett flertal visningar, STV Västmanland har varit på plats, Sveriges radio, Bärgslagsbladet, Magazin 24, tidningarna Dagen, Sändaren och Junia har skrivit om den. Många av besökarna i butiken har haft möjlighet att se den. Skolklasser från kommunen, omsorgslinjen på gymnasiet i Köping, med flera. Landshövdingen i Västmanland Minoo Akhtarzand och Södermanlands landshövding Beatrice Ask har prisat utställningen.

– Många har uppskattat dess kvalité och det budskap som så klart har presenterats. När vi nu lägger ner den permanenta delen så finns det en mobil utställning som kan användas i hela vår region. Samtal förs med Regionen om att hitta en möjlig väg så fler får information om människohandel, säger Anders.

Arbetet mot trafficking kommer alltid att finns i Kungsörs Återvinning och Second hands verksamhet även om den permanenta utställningen tas ner. En inspelning av den kommer att göras för att kunna visas i olika sammanhang. Därmed kan många se den digitalt.

– Flera har efterlyst en mobil utställning som fler kunde få ta del av. Det finns en sådan på KÅS och den håller på att uppdateras för att kunna användas i regionen, avslutar Anders.

Sista möjligheten att se utställningen är under Kulturveckan tisdag till torsdag klockan 13-17 samt lördag kockan 10-14.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-