Insänt
08:04 | 9 februari 2024

SPF Seniorerna Köpingshus på hal is

SPF Köpingshus har varit på hemlig resa.

Åsby Skanzten.

Att vara på utflykt denna årstid är nästan förenat med livsfara i och med den undermåliga halkbekämpningen på de flesta ställen. Tisdagen 6 februari embarkerade medlemmarna Åkerlundsbussen med broddar, stavar och kryckor för att vara beredda på halkan.

Första anhalten var Kanalmuseet i Hallstahammar. Där intog vi förmiddagsfika. Sedan fick vi lära oss om hur kanalen kom till och hur den användes under sina glansdagar. Vi fick också se hur man slussar då det finns en minianläggning med kanal, båt och slussar.

Turen gick sedan vidare mot Eskilstuna och Sundbyholms slott. Där intog vi en god lunch. Därefter berättade en engagerad guide från turistbyrån i Eskilstuna om slottets historia från byggandet, vilka som bott och förvaltat slottet samt hur det används nu för tiden. Vi gjorde också en rundvandring i katakomberna under slottet.

Resan gick vidare till dagens sista stopp som visade sig vara Robotmuseet i Arboga. Vi delades in i 4 grupper. Vi informerades om robotar och dess användning, reamotorernas historia och underhållet av dem i det stora bergrummet. Sist men inte mist berättades det om den underjordiska underrättelseverksamheten där radarskärmar som täcker så gott som hela klotet finns. Därifrån styrs bl.a de plan som skall avvisa inkräktare på vårt territorium. Vi fick också eftermiddagsfika med en ”mastodontbulle”.

Så blev det dags för hemresa. En dag fylld med information och upplevelser i vår närhet. Av ”pratet” att döma var det mycket nöjda resenärer som tackade reseansvariga för dagens utflykt.

Text: Leif Hoffstedt
Bilder: Pia Åkerman Axelqvist


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-