Basket
16:52 | 14 juli 2021

Köping Stars värvar powerforward

21-åring med bekant efternamn förstärker truppen: ”Vi ser fram emot att se hans beryktade skottfint”.

Oliver och Torbjörn Gehrke. Foto: Privat

Köping Stars har nu gjort klart med lagets tionde spelare inför kommande säsong. Under onsdagen presenterades forwarden Oliver Gehrke som det senaste nyförvärvet. Oliver är son till Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke och har tidigare bland annat tre säsonger i Jämtland Basket samt collegespel i USA på meritlistan.

Andra klubbar var intresserade av Gehrkes tjänster, men valet föll till slut på Köping Stars. Anledningen till det var tryggheten.

– Jag var tydlig med min agent att jag ville spela den här säsongen i Sverige. Av klubbarna som hört av sig och visat intresse kändes Köping bäst. Dialogen har varit rak och ärlig mellan mig och sportchefen Stefan. Jag ser fram emot att flytta till Köping och få vara en del av laget redan från säsongsstarten, säger Oliver Gehrke till Köping Stars hemsida. 

Det kommer dock dröja ett tag innan Köpingspubliken får se Gehrke i Stars-linnet. En korsbandsskada han ådrog sig i februari sätter stopp för spel i inledningen av säsongen.

– Rehabiliteringen går bra. Jag tycker det går bättre den här gången, mycket tack vare att min tidigare fysio (Maggie i Östersund) ordnade med operation och ny fysio (David) i Stockholm där jag bor. Jag känner igen många övningar och upplever att det går i rätt riktning. David har en bakgrund inom basketen och har lagt upp ett basketanpassat program.

Nyförvärvet siktar på spel en comeback under december månad.

– Jag kommer vara i Köping från säsongsstarten i augusti och kommer trappa upp träningen i samråd men mina terapeuter. Utan bakslag är det nog rimligt att hoppas på att jag kan spela matcher igen i december.

Gehrke säger vidare:

– Jag gillar det som presenterades för mig i min situation, jag är 21 år och kommer tillbaka från korsbandsoperation nummer två, då är det viktigt att ha en coach, en klubb och en situation som jag litar på.

Sportchefen Stefan Ståhlmalm säger så här om Oliver Gehrke:

– Trots sin unga ålder har Oliver en gedigen rutin och erfarenhet på nationell, internationell och ungdomslandslagsnivå. Han är en hårt arbetande spelare med fighterinstinkt, det i kombination med hans ständiga vilja att bli bättre som spelare och hans vinnarinstinkt. Han är dessutom en bra kille som kommer bli ett med staden.

Ståhlmalm säger vidare:

– Jag var tydlig med att Oliver ska komma hit för sina meriter och inte för att han är Torbjörns son. Vi har också pratat med spelare som under tiden i Jämtland hade Torbjörn som coach och Oliver som lagkamrat och där har de enhetliga budskapet varit att deras relation inte varit något problem. Vi ser fram emot att se hans beryktade skottfint i Köpings Bad & Sport så småningom, avslutar Köping Stars sportchef.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-