Hallsta/Sura
08:47 | 26 maj 2021

VL tar över Brukslinjen

Från och med den 16 augusti tar VL över busstrafiken i Hallstahammar och Surahammar.

Foto: Kim Norman/VL:s bildarkiv

Sedan många år tillbaka har busstrafiken i Hallstahammar och Surahammar körts på uppdrag av respektive kommun, men från och med den 16 augusti tar VL över busstrafiken.

Förändringen omfattar inte Servicelinjen och Flexlinjen. Däremot byter trafiken namn från det klassiska Brukslinjen till linje 120, linje 130 och linje 131.

Linje 120 kommer att köra i Hallstahammars kommun, linje 130 i Surahammars kommun och linje 131 mellan Virsbo Felingvägen och Virsbo station.

Linjesträckningen och hållplatserna kommer att vara samma som för Brukslinjen. Även tidtabellerna kommer att vara i stort sett samma som för Brukslinjen, och i början av augusti kommer linjerna att vara sökbara i reseplaneraren på vl.se och VL-appen.

– Bussarna som trafikerar linjerna 120, 130 och 131 kommer att vara fullstora bussar med all VLs tekniska utrustning. Det kommer att finnas skärmar i bussen som visar aktuell och kommande hållplatser så att du vet i god tid när du ska kliva av. Bussarna är även utrustade med en gps som gör att du kan följa bussen i realtid i VL-appen, skriver Hallstahammars kommun på sin hemsida.

Det kommer att vara fortsatt avgiftsfritt på bussarna.

– I och med att VL tar över trafiken kommer det bli bättre samordning mellan busslinjerna i kommunerna, framförallt i Kolbäck och Strömsholm.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-