Västra Mälardalen
15:24 | 6 april 2021

Flertalet inbrott under påskhelgen

Hus, garage och förråd har haft ovälkommet besök.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Polisen har efter den gångna påskhelgen fått in ett antal anmälningar gällande bland annat inbrott:

• På Svärmaregatan i Köping bröt en okänd gärningsman upp ytterdörren till ett radhus någon gång under eftermiddagen eller kvällen den 2 april, alltså under långfredagen. Inne i huset stal gärningsmannen sen en TV samt smycken och kontanter till just nu okänt värde. Polisen har i detta fall upprättat en anmälan gällande grov stöld genom inbrott.

• Under måndagseftermiddagen, den 5 april, inträffade en stöld samt skadegörelse vid ett hus på Villagatan i Valskog. Enligt anmälan noterade en närstående till målsägaren hur en man sprang från baksidan av målsägarens hus. Kort därpå upptäcktes det skador på ett staket och att altanmöbler var trasiga. Det upptäcktes även att två askkoppar och fem tändare saknades. Polisen har fått in ett vagt signalement på en misstänkt gärningsman, men i nuläget finns ingen misstänkt.

• Någon gång mellan kvällen den 3 och förmiddagen den 4 april skedde ett inbrott i ett garage på Mariebergsgatan i Köping. Målsägaren låste garaget på kvällen och den efterföljande morgonen var garagedörren uppbruten. Det var tillrört inne i garaget så i nuläget är det oklart om något stulits. Polisen har upprättat en anmälan gällande stöld genom inbrott.

• Under samma tidsperiod, kvällen den 3 till förmiddagen den 4, stals en barnvagn från ett källarförråd på Mjölnaregatan i Köping. Barnvagnen värderas till 1 500 kronor.

• Under natten mellan måndagen och tisdagen, 5 till 6 april, skedde ytterligare ett inbrott i ett garage på Mariebergsgatan. En okänd gärningsman har enligt anmälan brutit upp dörren till garaget som ligger i en källare i ett flerfamiljshus. Det är i nuläget oklart vad som stulits.

• På Väpnaregatan skedde ett inbrott i ett källarförråd någon gång mellan de 2 och 4 april. Enligt anmälan har en okänd gärningsman tagit sig in genom ett mellanrum mellan förrådsdörren och taket. Från förrådet stals ett tangentbord samt porslin i form av tallrikar, skålar och muggar till okänt värde.

• På eftermidddagen den 4 april, alltså påskdagen, stals kläder från en gemensam tvättstuga på Humlegårdsgatan i Köping. Målsägaren hade tvättat och hade kläder från fyra tvättar som hängde på tork när de försvann från tvättstugan. I nuläget finns inga iakttagelser.

• På Nyckelbergsvägen i Köping upptäcktes ett inbrott i ett förråd den 30 mars, alltså strax före påsk. Någon eller några hade tagit sig in i förrådet genom att bryta av låsfästet. Ur förrådet stals sen handverktyg. Enligt anmälan har brottet skett någon gång mellan den 1 januari och när det upptäcktes.

• Den 26 mars upptäckte en hyresvärd att ett inbrott skett i ett förråd på Tunadalsgatan i Köping. Förrådsinnehavaren blev av med en låda som innehöll smink-och hudvårdsprodukter till ett värde av 8 000 kronor. Dessutom slals ett musikinstrument i form av en trumma samt fiskedrag till oklart värde.

* Någon gång mellan den 4 och 5 april krossades tre källarfönster vid en adress på Nygatan i Köping. Skadorna värderas till 7 000 kronor. Det finns i nuläget inga vittnen till skadegörelsen.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-