Debatt
09:00 | 16 februari 2021

C: Skrota planerna på att bygga om väg 250

Debattartikel från Madelene Fager och Petter Westlund.

Madelene Fager (C). Foto: Pressbild/Arkiv

Det har varit tyst ett tag. Lite för tyst. Men i kulissen pågår planeringen för fullt och väg 250 kan bli mötesfri om inte ansvariga politiker och tjänstepersoner snarast skrotar planerna.
I över ett decennium har frågan diskuterats och Kungsör har återkommande framfört sin syn.

År 2017 tillsattes den senaste åtgärdsvalsstudien av väg 250, vars resultat presenterades under sommaren 2020. Här föreslår Trafikverket återigen en ombyggnad av väg 250 till mötesfri landsväg. I genomförd studie framförs likt tidigare studier (2009 och 2013) att vägens utformning och trafikflöden kräver åtgärder för att uppnå trafiksäkerhet. Samtidigt har hastigheten sänkts till 80 km/h och fartkameror är på väg att sättas upp.

Mitträcke, 2+1-väg, smalare vägren och högre fart medför en kraftig försämring för de som bor och är verksamma längs väg 250, möjligheten att gå och cykla längs vägen. Det försämrar även tillgängligheten till det omfattande Eklandskapet och naturområdena längs vägen och till Kungs-Barkaröområdet. Andra aspekter är buller, högre utsläpp och negativa konsekvenser för miljön.

Centerpartiet har deltagit på dialogmöten med Trafikverket och Region Västmanland och framfört sin syn. Nu väntar vi på att dem som styr kliver fram och agerar i denna viktiga fråga, och det är bråttom! Det går inte att likt frågan om bussens sträckning i centrala Kungsör att sitta och vänta och köra dubbla handslag. Det krävs action om vi ska få stopp på planerna att bygga om väg 250 till mötesfri väg!

Madelene Fager (C), oppositionsråd

Petter Westlund (C), kretsordförande

 


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till redaktion@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-