Basket
11:39 | 6 april 2021

Mathews tillbaka – men flera Stars-spelare osäkra på spel i kväll

Tränare Nikolaidis: ”Det ser väl inte så jätteljust ut”.

Jonah Mathews är tillbaka från sin knäskada, men lagkamraten Alexander Larsson saknas fortfarande för Stars. Foto: David Eriksson

Köping Stars har tre matcher kvar att spela innan SBL-slutspelet drar i gång den 21 april. Den sista hemmamatchen i grundserien spelas under tisdagskvällen när Norrköping Dolphins kommer på besök till Karlbergshallen.

Det ser dock inte positivt ut på skade- och sjukdomsfronten för Stars inför kvällens match. Alexander Larsson, Ernests Kalve, Michiel Petersen och Muorwell Kur Muorwel kommer inte till spel mot Norrköping. Dessutom råder det frågecken kring fler. Enligt klubben har fyra spelare känt sig hängiga under påsken. De senaste nyförvärven, Leonard Halling-Ibo och Erik Flood, har coronatestats och väntar på svar.

– Det ser väl inte så jätteljust ut. Vi hyser hopp om att Leonard kan medverka. Om inte kommer vi till match utan fyra av våra fem stora spelare, säger Stars-tränaren Panagiotis “Jotti” Nikolaidis till klubbens hemsida inför mötet med Norrköping.

En positivt nyhet från Stars är att guarden Jonah Mathews är tillbaka i spel efter sin knäskada.

– Jonah har testats med närkontakter under påskträningarna, och det har fungerat bra, säger ”Jotti”.

Stars-tränaren hoppas få tillbaka de skadade spelarna lagom till slutspelet.

– Men det blir ont om tid att få ihop vår spelplan, menar Nikolaidis.

Tisdagskvällens motståndare Norrköping Dolphins är tvåa i SBL-tabellen och det troliga kvartsfinalmotståndet för Köping Stars. I deras senaste match blev det förlust 74–93 borta mot Jämtland.

– Vi måste ta varje chans vi har att utvecklas som grupp och lägga in nya saker inför slutspurten på säsongen. Vi funderar inte på vem vi ska möta i dagsläget. Vi har tillräckligt med saker att tänka på när det kommer till oss själva. Känslan och moralen i gruppen är i övrigt väldigt bra och jag ser många taggade spelare, säger Norrköpingstränaren Mikko Riipinen till klubbens hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-