Arboga
12:15 | 15 februari 2021

Man och kvinna misstänks för grov stöld

Duon tog sig in i en annan persons bostad och bad om kläder, men när de nekades stal de en rullator samt en mössa.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

I lördags kväll, den 13 februari, beordrades en polispatrull till en adress på Österled i Arboga efter att en anmälare berättat att två personer varit in i en släktings bostad där de stulit en mössa samt släktingens rullator.

Enligt anmälan till polisen hade dessa två personer sagt att de skulle samla in kläder som skulle skänkas bort och klev då helt enkelt in genom ytterdörren. När de inte fick några kläder blev de otrevliga och motades ut ur bostaden. På vägen ut stal de mössan och rullatorn.

Kort efter det ringde en annan anmälare till polisen och berättade att samma personer slog och sparkade på en bil. En polispatrull skyndade till platsen och fick syn på de två personerna, en kvinna i 35-årsåldern och en man i 45-årsåldern. Kvinnan och mannen kunde då gripas.

Enligt polisen tros kvinnan ha varit påverkad av någon form av narkotika så hon misstänks för både grov stöld och ringa narkotikabrott för eget bruk. Den misstänkte mannen hade en kniv på sig så han misstänks för både grov stöld och brott mot knivlagen.

Mössan och rullatorn som stals kunde återlämnas till ägaren.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-