Ishockey
13:36 | 27 december 2020

Surahammar har hittat ny huvudtränare – hämtas in från Arboga

Dessutom återvänder en nygammal forward till klubben.

Patrik Juhlin fick precis innan jul sparken från sitt uppdrag som huvudtränare för Surahammars IF. Nu har en ersättare hittats. Foto: Björn Blomgren/arkiv

Strax innan jul meddelade Surahammars IF att huvudtränaren Patrik Juhlin fick lämna sitt uppdrag. Under söndagen presenterades hans ersättare.

Sebastian Varjomaa, som tog över IFK Arboga inför denna säsong och tidigare varit verksam i bland annat Fagersta, tar sig nu an utmaningen att leda Surahammar ur bottenträsket i Hockeyettan Västra. Han höll sitt första träningspass under söndagsförmiddagen.

– Det är lite pirrigt. En ny hall, många nya människor och även om det känns lite nervöst att möta så här många nya killar och presentera sig själv och sina idéer så har jag fått en bra känsla och det verkar som att gruppen har en bra inställning till det som väntar framöver, säger Varjomaa till Surahammars hemsida.

Varjomaa kommer från en mycket speciell höst hos IFK Arboga. Laget hann endast med tre matcher i Hockeytvåan Västra B innan pandemin satte stopp för fortsatt spel och det är i nuläget högst oklart om serien kommer att återupptas.

– Det har varit en konstig höst och känts jäkligt trist. Vi har inte tränat på is på över två månader och den här ovissheten om vad som kommer att hända gör också att man inte riktigt vetat hur man ska planera upplägget. Det har varit konstigt och tråkigt att inte få köra igång och därför kom den här möjligheten att ta över tränarjobbet i Sura lägligt, säger Varjomaa, som vet om att han står inför en tuff umaning i sin nya klubb.

– Nu handlar det främst om att komma igång, lära känna gruppen och försöka hitta linjer i spelet som täpper till bakåt men som också ger oss lite bättre skärpa framåt. Jag har inga stora planer utan först och främst måste vi hitta varandra som grupp och sen får vi ta det därifrån.

Det är inte bara Sebastian Varjomaa som byter Arboga mot Surahammar. Även målglade forwarden Charlie Hellström ansluter till Surahallen. 27-åringen spelade för Sura så sent som förra säsongen och stod då för 18 poäng på 31 matcher.

– Det känns verkligen jättekul att vara tillbaka i Sura igen. Många bekanta ansikten och en miljö där jag känner att jag kommer trivas. Skönt att få gå på is igen. Hösten har varit speciell och att nu veta att man får spela hockey igen känns kanon, säger Charlie Hellström.

Hellström ersätter därmed kanadensaren Logan Mick som lämnade Surahammar för spel med Tyringe i mitten av december.

Vidare meddelar IFK Arboga, där alltså både Varjomaa och Hellström ansluter från, att duon lånas ut från Arboga till Surahammar.

”Vår coach Varjomaa samt Charlie Hellström lånas ut till Surahammar för er vetskap. Skulle vår säsong återupptas så kommer de tillbaka till oss direkt. Båda är dessutom klara för nästa säsong så det såg IFK till att göra klart innan utlåning blev av vilket är goda nyheter för framtiden. Detta kan få positiva synergieffekter kring att vi är tillmötesgående och samarbetsvillig med lag i länet samt att både Varjomaa och Charlie får underhålla ishockey under tiden vi inte kan och får spela/träna”, skriver IFK Arboga på lagets Instagram-sida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-