Okategoriserade
06:48 | 26 mars 2014

Köpingssonen cyklar till Thailand

Den äventyrlige och Köpingsfödde Calle Wållgård fick en idé för cirka ett år sedan. Till förmån för ett barnhem i Phuket ska Calle och tre till cykla 1600 mil, från Karlskoga till Thailand.

På lördag bär den cirka åtta månader långa resan av. Vad för många kan ses som omöjligt, så gör Calle och hans tre vänner det möjligt. Cyklandes ska de ta sig 1600 mil, från värmländska Karlskoga till Thailands Phuket.

– Idén kom upp för ungefär ett år sedan, i april 2013. Sedan började jag leta efter folk som skulle passa att hänga med mig, min mamma ville helst inte att jag åker ensam, berättar Calle och skrattar.

Ett bra tag var han inställd på att få resa ensam, men till slut hittade han tre kandidater som ville med på äventyret.

Hur förbereder man sig mentalt och fysiskt för en sådan krävande sak?

– Psykiskt så har jag förberett mig ett år, det är väl olika beroende på vem man är. Men jag har alltid känt att detta är någon jag vill göra och haft drivet, det har ju så klart hjälpt mycket. Och fysiskt så har jag så klart hållit i gång med träningen, det är skönt att vara fysiskt stabil inför denna utmaning kan jag tycka.

Det är inte första gången han deltar i liknande sammanhang. Calle vandrade under hösten 2011 från Bankok ner till ett barnhem i Phuket, samma barnhem som de nu ska cykla till.

Hur ser själva rutten ut?

– Vi sneddar ner sydost över Europa, i genom Turkiet för att sedan cykla upp mot Iran och vidare mot Uzbekistan. Sedan genom Kina, för att komma till Laos, och sedan vara framme i Thailand.

Vad kommer ni göra när ni kommer fram tror du?

– Fira, så klart, och ta lite semester. Tacka alla som medverkat och hoppas vi kan skänka mycket pengar.

Samlar in för fattiga barn

Äventyret är till ett bra ändamål, en insamling för ett barnhem i Phuket i Thailand. Insamlingen sker genom stiftelsen Happy Child, där man som privatperson eller företag kan skänka en specifik summa pengar för varje mil Calle och gänget cyklar.

Vill man skänka pengar till insamlingen mejlar man till insamling@happytour.se, där man skriver dina uppgifter och hur mycket man vill skänka bär mil.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-