Okategoriserade
19:45 | 6 februari 2014

”Lite kaxig får man vara att man är med i Svenska Rallyt”

Nu är Håkan Huggare på plats i Karlstad för att i morgon fredag starta i Svenska Rallyts Historic-klass.

Magazin24.se fick tag på Kolsva MS-föraren Håkan Huggare när han precis hade kommit fram till Karlstad. Under torsdagen väntar anmälningar, besiktning och andra förberedelser inför Svenska Rallyts Historic-klass som drar i gång i morgon fredag.

– När man blir lite äldre rallyförare så kör man i klassen Historic och då vill man gärna förknippa dessa tävlingar med de man körde när man var yngre. Och visst har det varit lite pirrigt i veckan. Man har legat och funderat, gått igenom sträckorna i huvudet och nu är vi där. I dag gäller det att gå igenom alla sträckorna med kartläsaren så att man är fullt förberedd. Svenska Rallyt har VM-status, inte för vår klass då, men det är lite runt omkring denna tävling, säger Håkan Huggare.

– Torsdagen går mycket tid till att knyta ihop serviceteamet och racingteamet. I morgon är det tidig uppstigning och start vid klockan 8. Själva starten är i Karlstad men sträckorna är sedan uppåt Hagforsområdet och vi hoppas på mer vintervägar där, säger Håkan.

Det var 20 år sedan Håkan tävlade rally senast och denna gång har han Peter Persson med som kartläsare.

– Jag har hjälpt min son Victor när han har kört Racing men nu har han klippt navelsträngen och jag kan köra igen. Motorsport är inte åldersrelaterat som det kan vara i andra sporter. Det krävs att man är psykiskt stark och det är bra att man har en bra grundkondition. Men när man kör i den klass jag kör med bilar från 1981 och äldre vill man ha en förnimmelse från den tiden, då det bara fanns Saab, Volvo och Volkswagen. I dag finns det så många andra bilmärken, säger Håkan.

Håkan kör med en Volkswagen Golf från 1978

– Den är trimmad och iordningställd så att den ska matcha den tidens reglemente. Vi har byggt på den under några månader nu så den ska vara helt i perfekt skick. Motorsport är en materialsport och ofta kan man skylla på materialet men i detta fall så kan jag nog inte skylla på materialet utan i så fall blir det chauffören, säger Håkan och skrattar.

Kartläsaren Peter Persson fyllde 60 år förra året och när Håkan tävlade i Regularity, man kör i en förutbestämd snittfart, behövde han en kartläsare och då fick Peter det i present.

– Han tyckte att det var riktigt roligt så nu är han min kartläsare.

Det är flera kända rallyprofiler som kommer att köra i Historic-klassen. En är Petter Solberg.

– Det kommer att vara så mycket folk ute i skogen så lite kaxig får man vara att man är med i Svenska Rallyt, avslutar Håkan.

Håkan Huggare kommer att tävla under fredagen och lördagen.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-