Debatt
16:07 | 21 oktober 2021

Debatt: Vindsnurror och strandnära boende

Debattartikel signerad Lennart Ångman (KD).

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Jag besökte i förra veckan Skinnskatteberg för att vara med på ett mycket intressant Vindkraftsseminarium. Huvudtalare var den mycket kunnige Peter Mellberg. Skinnskatteberg har ju utnyttjat sin vetorätt och tydligt tacka nej till industriell vindkraftsutbyggnad i kommunen.

Så tydlig har ännu inte Köpings kommun varit. De ska avvakta en miljökonsekvensbeskrivning trots att de redan känner till en mängd negativa konsekvenser av storskalig, industriell vindkraft för både människor, djur och natur.

I samband med besöket fick jag också reda på att Skinnskatteberg nu erbjuder 30 strandnära tomter att bygga bostäder på. Skinnskattebergs kommun har sedan länge pekat ut så kallade LIS-områden, landsbygdsutveckling i strandnära lägen.

De har kommit fram till att dessa 30 attraktiva bostadstomter skapar möjligheter till nytt boende för både dagens kommuninvånare och för de som kan tänka sig flytta in i kommunen.

Trots att Köpings kommun har haft tolv år på sig att peka ut ett antal områden för attraktivt strandnära bostadsbyggande har ingenting hänt. Varför ska det vara så svårt att tro på tillväxt, möjligheter till ökad inflyttning med sikte på att Köping ska växa till 35.000 invånare?

Lelle Ångman (KD)

Gisslarbo


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-