Debatt
11:11 | 23 september 2021

Debatt: Arbetslösheten 2021 är nu på historiskt höga nivåer

Debattartikel signerad Mikael Söderlund (M).

Mikael Söderlund. Foto: Moderaterna Västmanland

När Magdalena Andersson debatterar i tv soffan så är det så man tappar hakan!

Det finns inget ansvar för situationen i dag, ingen lösning på dagens situation. Endast det gamla vanliga spåret med bidrag hit och bidrag dit. Men var kommer dessa skattepengar ifrån Magdalena Andersson? Vems skattepengar är det som du så lättvindigt delar ut för att behålla makten?

De skattepengar som du så lättvindigt delar ut kommer från alla dessa pengar som svenska staten varje år tar in från alla hårt arbetande människor i Sverige, från företagaren i Skåne till den anställda i det privata företaget i Haparanda. Dessa pengar skall vara en bas för vårt svenska samhälle och ska användas till det mest väsentliga och då med mycket stor aktsamhet. Det borde inte vara så svårt att förstå om man är finansminister.

Dessa surt förvärvade pengar skall inte kastas bort på en allt större statlig organisation eller på ett orimligt höga internationella och nationella bidrag.

Dessa pengar skall gå till att stötta samhällskontraktet, lag och ordning, skola, sjukvård, infrastruktur, och kommunala verksamheter. Det som ingår i samhällskontraktet.

Familjeveckan känns då som en totalt orimlig åtgärd att sätta in i dagens läge och hur Magdalena Andersson adresserar dessa stöd ännu orimligare.

De personer som Magdalena Andersson omnämner varenda gång hon intervjuas är sjuksköterskor och poliser/brandmän de ska få en familjevecka, inte en mening om de privat anställda eller företagen som varje dag får hjulen att snurra och genererar dessa skattepengar.

Är det bara statliga och kommunala/regionala arbeten som betyder något för Magdalena Andersson och Socialdemokraterna?

Att köpa en extra latte eller en pizza i tv är inte att stödja alla dessa tusentals företag och företagare som dag ut och dag in sliter för att få sina livsverk att överleva.

Det är snarare ett hån då ca 43 % av denna latte går direkt till staten i form av skatt.

När finansminister Magdalena Andersson sen utrycker att det är i företagandets natur att några företag försvinner och några klarar sig, så visar hon ännu tydligare att Sverige har en företagsfientlig socialistisk regering som snarast måste bort från makten.

Man kommenterar inte med en enda mening detta faktum att vi har bland den högsta avgiften för arbete i hela EU och detta faktum skapar svaga företag som inte har resurser för att klara av långvariga nedgångar som vi ser idag i Coronans spår eller utveckling av företagen i tillräcklig utsträckning.

Nu är det dags att tala klarspråk: Staten tar för stor del av företagens vinster. Man tar företagen för givet och beskattar dem till döds i stället för att uppskatta dem.

S-regeringen sågar av den gren vi alla sitter på. Det är på lång sikt förödande för Sverige.

Mikael Söderlund

Moderaterna Arboga, Västmanland


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-