Debatt
11:52 | 2 juni 2021

Debatt: När traditionen får stå tillbaka

Debattartikel från Sverigedemokraterna i Köping.

Foto: David Eriksson/arkiv

I år infaller vår svenska nationaldag på en söndag, men hade det varit vardag hade vi likväl haft helgdag. Det är numera tradition att fira vår suveränitet och frihet den 6:e juni även om det inte är så djupt rotat traditionsmässigt som midsommar.

Just i år, liksom 2020, så blir det troligen inga stora folksamlingar eller flaggtåg – för många går kanske dagen förbi helt obemärkt. För en yngre generation går ett andra storslaget helgdagsfirande för den egna nationen bort, till priset av att kontinuiteten bryts, medan de äldre tålmodigt kan vänta och minnas många år med nationaldag eller svenska flaggans dag som den kallades förr.

Det kommer senare en tid då firandet kan återupptas på Skansen, Gammelgården eller Dybecksgården och vår bygds sons nationalsång åter sjungs i vacker a capella eller stämningsfull och stolt körsång inför stora folkskaror. Men till dess så fortsätt fira i mindre sällskap med tänd grill, stämningsfull svensk musik, hissad flagga på fasad eller stång i stad eller landsbygd.

Ett litet och enkelt firande i god gemenskap är värdefullt också. Traditionen upprätthålls ändå så länge någon firar. Låt de yngre få känna stoltheten och friheten denna fantastiska sommardag. Hissa fanan högt, då det är inte som vissa krafter vill påstå är något som stiger oss åt huvudet, eftersom det är normalt världen över att visa stolthet över sin nation och dess historia.

Håll avstånd för säkerhets skull, men aldrig avstånd till vår tradition.

Sverigedemokraterna i Köping


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-