Debatt
10:57 | 22 oktober 2020

Debatt: Vad är problemet med övervakningskameror på kommunala anläggningar?

Debattartikel signerad Stefan Johansson.

Foto: Pixabay

Eller snarare; vilka är Köpingspolitikernas argument för att inte redan för flera år sedan ha installerat övervakningskameror på samtliga kommunala anläggningar?

Jämfört blott med de senaste 2-3 årens kostnader på grund av inbrott och skadegörelse bör kamerakostnaden vara förhållandevis liten även om den ekonomiska vinsten i mina ögon bara är ett av flera argument för kameror.

Mitt tyngsta argument är rent moraliskt; varför skall inte den som med uppsåt förstör allas vår egendom krävas på ersättning och därigenom komma till insikt om att beteendet är oacceptabelt? Dessutom; med vilken rätt underlåter Köpings förtroendevalda att göra allt man kan för att motverka onödiga kostnader på skattebetalarnas egendom och att samtidigt underlätta för kostnadstäckning genom förövares skadestånd?

Eftersom man kan gissa att det i många fall rör sig om unga förövare skulle det säkert inte behövas så många ådömda skadestånd för att statuera exempel och få bort stora kostnader ur den kommunala budgeten genom att föräldrarna får ta sitt ekonomiska ansvar för telningarnas tilltag.

Att många föräldrar gärna ser att ungdomarna under helgnätterna uppehåller sig på annan plats än de själva är ju bevisat så det behövs tydligen annan motivation för många för att ta sitt lagenligt och moraliska föräldraansvar.

Det är alltså hög tid att ansvariga politiker kliver ner från sina upphöjda positioner och slutar jamsa. Skulle ni själva ha accepterat att betala för skadegörelse på er egen egendom? Om så är fallet kräver jag som skattebetalare att rätt befattningshavare inom Köpings politiska skrå i Magazin24 snarast presenterar argumenten för att kameror inte redan finns och varför kommunens egendom följdaktligen ständigt ska få förstöras utan reaktion.

”Personlig integritet” behöver ni inte komma med igen. Intresset hos den som till exempel går från krogen med fel partner väger, i detta fall, lättare än luft mot samhällsnyttan!

Om ni inte gärna skulle stå för skadegörelse på den egna villan eller bilen så gör det jobb vi ständigt betalar er rundliga summor för och installera skyndsamt kameror på skolor, idrottsanläggningar och annan kommunal egendom samt använd filmerna juridiskt för att få ersättning och stopp på dumheterna.

Stefan Johansson


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till redaktion@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-