Debatt
18:23 | 11 juli 2022

En röst på Centerpartiet är en röst på Köpings sjukhus

Centerpartiet har nu skickat in en debattartikel om Köpings sjukhus.

Köpings sjukhus. Foto: Region Västmanland/Arkiv

Centerpartiet vill att beslut och verksamheter skall ligga så närma medborgarna som möjligt, detta gäller också vården. Våra fyra sjukhus i länet är viktiga faktorer för att få bästa vården för västmanlänningarna, ett samarbete mellan sjukhusvård, vårdcentralerna och  kommunala verksamheter är centrala delar för Centerpartiet, då är det också väldigt viktigt att behålla och utveckla våra fyra sjukhus, något som Centerpartiet alltid jobbat för.

Vi vill att Köpings sjukhus med en akutverksamhet utvecklas med renoverade och nybyggda lokaler som säkerställer långsiktigt en god vård med patienten i fokus och med ett gott samarbete med Köpings kommun för att få en god och nära vård.

Framtidens sjukvård har stora ekonomiska utmaningar, Centerpartiets recept för att klara dessa utmaningar är att få ner den kraftiga kostnadsutvecklingen. Det uppnår vi genom att regionen blir en bättre och mer attraktiv arbetsgivare, att de höga sjukskrivningstalen i regionen kraftigt minskar och att mängden hyrpersonal minimeras. På längre sikt är lösningen förebyggande folkhälsoarbete, tidiga insatser samt ett gott samarbete med kommunerna inom Nära vård.

Centerpartiet vill också ha en stark regional utveckling av företagen och satsningar på minskad arbetslöshet, detta ger skatteintäkter och ytterligare möjligheter för att säkra en bra välfärd. Alla skall veta att en röst på Centerpartiet är en röst på en satsning och utveckling av Köpings sjukhus.

Barbro Larsson Regionråd Centerpartiet

Magnus Ekblad Regionråd Centerpartiet

Bernt Bergsten Regionkandidat Centerpartiet Kolsva

Jenny Adolphson Gruppledare Centerpartiet Köping kommun

 


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-