Bordtennis
09:17 | 31 augusti 2021

Köpings BTK tog guld i lag-SM

Theo Abrahamsson och Max Hedbom klev högst upp på pallen i Uppsala.

SM-guldmedaljörerna Max Hedbom och Theo Abrahamsson. Foto: Köpings BTK

Den gångna helgen avgjordes lag-SM i bordtennis i Uppsala. Köpings BTK hade ett lag i H18, bestående av Theo Abrahamsson och Max Hedbom. Duon stod för en mycket stark insats som slutade med en guldmedalj. Så här sammanfattar Köpings BTK Abrahamsson och Hedboms insatser under helgen:

”Max och Theo visade moral och inledde med en stark insats då de vände 0-2 till seger 3-2 mot BTK Frej.

En stabil 3–0-seger mot Horreds BTK följdes av en rysare mot Söderhamns UIF. Köping tog ledningen, SUIF utjämnade, KBTK tog dubbeln och ledningen med 2–1, men SUIF vägrade ge sig och utjämnade. I den avgörande matchen fick Max avgöra genom seger 3–1. Därmed var lördagens spel avklarat och killarna gick till vila som ett av två obesegrade lag, tillsammans med Spårvägens BTK 1.

Just Spårets lag 1 var första uppgiften på söndagen. Både Max och Theo förlorade mot Martin Friis, men vann mot Mattias Sahlstrand. Därmed blev Köpingsspelarnas styrka i dubbelspelet den avgörande faktorn. I och med att killarna vunnit den vann man också lagmatchen med 3-2. Det var ingen slump – killarna vann samtliga fem dubbelmatcher under Lag-SM!

Av bara farten besegrades även Spårets lag 2 med 3-1 i den sista matchen och en mycket stark insats under helgen belönades med GULD!!!”

Prispallen i H18: 1. Köpings BTK, 2. BTK Frej, 3. Spårvägens BTK 1. Foto: Köpings BTK

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-