Bowling
13:54 | 19 januari 2023

Carl Eklund uttagen till sitt tredje junior-EM

IKW/KBK-talangen tog två medaljer vid senaste mästerskapet.

Carl Eklund. Foto: Pontus Ekeroth

Magazin24 har tidigare rapporterat om att IKW/KBK:s 17-årige supertalang Carl Eklund har blivit uttagen till Team Sweden under 2023 och 2024. Nu står det även klart att Eklund ska representera Sverige vid junior-EM som spelas i Österrikes huvudstad Wien den 1-10 april.

”Sverige har skördat stora framgångar vid de senaste två Europamästerskapen för juniorer. I Tilburg 2021 tog Sverige 10 medaljer och blågult följde upp med att ta lika många medaljer i Wittelsheim i september 2022. Maja Engberg och Carl Eklund har varit med i båda mästerskapen. Maja Engberg vann brons i lag i Tilburg och i Wittelsheim blev det också en lagmedalj då de tog silver. Carl Eklund vann två guld och två brons 2021 och senast i Frankrike blev det två silver. Eklund hade även ett succéartat U21-VM i Helsingborg i somras där han tog guld i singel och dubbel samt silver i mixed. Eklunds fina resultat har lett till att han tidigare i veckan även togs ut i Team Sweden herr”, skriver Svenska Bowlingförbundet på sin hemsida. 

Innan mästerskapet kommer landslaget att samlas för två förberedelsehelger. Den 10-12 februari samlas de i samband med tävlingen AIK Junior och den 11-12 mars blir det träningsläger.

– Syftet med första tävlingen är att vi ska lära känna varandra bättre i laget. På lägret kommer tjejerna få jobba mycket med kommunikationen. Det är viktigt att alla är tydliga och att de förstår varandra på banan. På killsidan är det betydelsefullt att få koll på de banförhållanden som brukar uppstå på ett junior-EM där många av killarna har mycket rotation i slagen, säger förbundskaptenen Moa Ekström, som hoppas på ett framgångsrikt mästerskap i april.

– Vi har ett engagerat och träningsvilligt gäng och förhoppningsvis kan vi fortsätta att plocka medaljer.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-