Fotboll
12:00 | 12 juni 2020

Kungsör redo för udda säsong: “Det blir elva cupfinaler”

Det är mycket som är annorlunda med årets säsong för ­Kungsörs BK, men den 15 juni ska laget äntligen få ­premiärspela.

Robin Twine. Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

Den rådande coronapandemin har även haft stor påverkan på lokalfotbollen.

Säsongerna brukar vanligtvis starta i april men det har inte undgått någon att detta år inte är som vanligt.

Men nu närmar sig säsongsstarten med stormsteg för division 3-laget Kungsörs BK.

KBK:s nyckelspelare ser fram emot att spela om poäng på nytt.

– Det har varit väldigt speciellt eftersom vi inte visste hur det skulle bli. Man hade nästan glömt bort att man skulle spela tävlingsmatcher i år. Men nu verkar det ju bli av och det känns såklart bra, säger Robin Twine.

Och fortsätter:

– Vi har hanterat den här ovissheten bra. Vi har haft många spelare på träningarna och kört hårt. Vi är förberedda på att spela matcher igen, säger han.

Om inget oväntat händer kommer laget att spela mot borta Adolfsberg den 15 juni och mot Eskilstuna City den 25 juni på hemmaplan, innan det är dags för sommaruppehåll.

Men det är inte alla lag som har det upplägget.

– Vissa lag ska ju spela alla sina matcher efter sommaruppehållet, men jag tycker att vårt upplägg är det bästa. Jag tror att det hade varit svårt att hålla motivationen uppe på träningarna innan sommaruppehållet om vi skulle spela de första tävlingsmatcherna om någon månad. Säg att vi skulle vinna våra matcher innan uppehållet så ger det ju en boost för oss under sommaren. Det är ju psykologiskt, både för oss och motståndarna, säger Twine.

En annan detalj som skiljer sig med årets säsong är att lagen endast kommer att mötas en gång. 22 matcher blir elva, vilket gör att varje match blir extra viktig.

– Det är såklart helt andra förutsättningar än vad vi alla är vana vid. Vi i laget har pratat om att varje match blir viktig. Men se det från den positiva sidan, det kommer att bli kul. Det blir elva cupfinaler vi ska spela. Det måste vi vara förberedda på. Det är ingen idé att klaga på upplägget, det är samma för alla.

Vad tror du om er säsong?

– Det är såklart skitsvårt att säga. Allt är väldigt ovisst. Det kan bli hur som helst men vi kommer att kriga i varje match så får vi se hur långt det räcker. Jag är säker på att det kommer att bli en tight tabell. Eftersom man endast spelar elva matcher var så kommer det att kastas om i tabellen rejält efter varje omgång. Det gäller att alltid vara fokuserad och köra på.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-