Ishockey
14:58 | 7 december 2021

”JG” utsedd till månadens spelare i Hockeyallsvenskan

Utmärkelsen ger klirr i kassan för moderklubben Köping Hockey: ”Ligger mig varmt om hjärtat”.

Johan Gustafsson, till höger. Foto: David Eriksson/arkiv

Johan Gustafsson övertygade mellan stolparna för sitt Västerås IK under november månad. ”JG” släppte in endast 0,99 mål per match och uppmärksammas nu av Svenska Spel som sen i somras är ny huvudsponsor för HockeyAllsvenskan. Juryn för Månadens Spelare har utsett Köping Hockey-produkten till vinnare av i november.

– Det betyder att jag gjort något bra och det är alltid kul att få uppskattning för det, konstaterar målvakten som hade 96 procent räddningar under månaden och höll nollan i tre av sex matcher, säger Johan Gustafsson i ett pressmeddelande från Svenska Spel. 

Han säger vidare:

– Vi som lag har släppt in väldigt lite mål och när man då är målvakt så blir det en hel del beröm. Som målvakt får man ibland mer beröm än man ska ha när det går bra, men när det går dåligt så får man också mer kritik än vad som kanske är befogat. Det är ett lagspel där alla måste leverera, men det är klart att det är kul att bli uppmärksammad.

Månadens Spelare i Hockeyallsvenskan tilldelas det så kallade Hejapriset av Svenska Spel. Priset är på 10 000 kronor och ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. ”JG” har valt att skänka pengarna till ungdomsverksamheten i moderklubben Köping Hockey.

– Jag är från Köping, har flyttat tillbaka dit till i år och föreningen ligger mig varmt om hjärtat. Det är hemma för mig och föreningen har lärt mig väldigt mycket. Det känns skönt att kunna visa uppskattning på det här sättet.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-