Motorsport
15:11 | 11 november 2023

”Folk gillar det vi gör”

Glädjen går inte att ta miste på hos rallyfamiljen Jakobsson.

Hela gänget i Jakobsson Motorsport. Här återfinns mekaniker, co-drivers och givetvis familjen Jakobsson själva. Foto: Pierre Skytt

Att Jakobsson Motorsport är ett glatt och positivt gäng råder inga tvivel om. Förutom familjen Jakobsson med pappa Ronnie som teamchef, sonen Martin och dottern Hannah som chaufförer körandes för Kolsva MS, ingår även Kent Andersson från Västerås som rutinerad rallyåkare.

De tre åker varsin Ford Fiesta R5 eller rally 2. När andan faller på ställer även Ronnie upp som förare.

Vänligheten mellan teammedlemmarna och den positiva andan är slående när nyfikna tittar på Jakobssons Youtube-videor som publiceras med jämna mellanrum. Familjen har verkligen slagit igenom och uppmärksammats i Rallysverige.

På Youtube får tittarna följa med på rallytävling någonstans i Sverige eller vara med i garaget i Köping när familjen skruvar och iordningställer bilarna. På tävlingar i såväl norra, södra eller mellersta Sverige så hörs väldigt ofta kommentarer om deras videor bland såväl deltagare som publik.

–Det är alltid kul när folk kommer fram och kommenterar och gillar det vi gör, säger Hannah Jakobsson.

Ronnie Jakobsson med dottern Hannah innan start i Eskilstunas EMK Kannan i september. Foto: Pierre Skytt

I år har Jakobsson Motorsport kört SM i rally, Svenska rallycupen och en hel del mindre sprinttävlingar samt några utvalda tävlingar i Back-SM.

Hannah tog sin första totalseger i år i Kungsör när Värmesprinten kördes, den andra totalsegern kom i Röforsbacken utanför Arboga.

Sen åkte teamet upp till Lima i Dalarna där finalen för Back-SM huserades och där hela familjen abonnerade på prispallen. Martin överst, Ronnie tvåa och Hannah trea.

Det blev mer backe i Uddevallas klassiker Dynamitbacken och Granatloppet. Det slutade med en stabil andraplats för Hannah samtidigt som Kent Andersson slutade trea. Den tävlingen ingick inte i SM men Jakobsson Motorsport ansåg ändå att man ville visa att resultaten inte var en engångshändelse.

Redan dagen efter Uddevalla åkte Hannah och Kent till Tidaholm där Hannah vann och Kent blev tvåa.

I SM är konkurrensen benhård men utvecklingskurvan går uppåt för både Hannah och Martin.

Martin har gjort bra tider i SM men totalsegern i Svenska rallycupens deltävling i Kullingstrofén är årets toppresultat för Martin som har Henrik Lundh från Eskilstuna som co-driver.

Hannah har rutinerade Christer Carlsson från Katrineholm som co-driver. Han uppskattar samarbetet och ser hur farten ökar hos ekipaget ju mer de åker tillsammans. Hannah har kört hela 29 tävlingar i år något som förstås ökar tempot rejält. Det blev en total andraplats i Back-SM och en andraplats i DM för Hannah. Martin slutade trea.

Bara dagarna efter sista tävlingen säsongen 2023 plockades Hannahs bil isär för genomgång och omlackering för att redan 25 november vara med i Karlstad på Motorsalongen. Där ska Jakosson Motorsport visa upp  det nya utseendet på bilen samt redovisa planerna för säsongen 2024.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-