Hallstahammar
09:19 | 10 december 2020

Årets idrotts- och kulturstipendiater utsedda i Hallstahammar

På onsdagskvällen delades årets idrotts- och kulturstipendium ut.

I en coronasäkrad ceremoni delade Hallstahammars kommun ut årets idrotts- och kulturstipendier till fem stycken föreningar och personer på onsdagskvällen.

Stipendierna delades ut av Hanna Lostelius, ordförande för Kultur- och fritidsnämnden, och kulturchef Sven-Olof Juvas.

Årets kategorier och mottagare är:

IDROTT

Förening: Sörsta Kolbäck -91 (fotboll)

”Föreningens policy är att alla ska vara med utifrån sina förutsättningar och att barn och ungdomar inte ska sluta röra på sig i förtid. Man har en stark sammanhållning och det ligger mycket ideellt arbete bakom de senaste årens framgångar. Seniormässigt på herrsidan har man gjort en mäktig resa till toppen av div 4 i år. Så högt upp i seriespelet har man tidigare aldrig legat.”

Enskild utövare:  Emanuel Ryttersson

”Emanuel Ryttersson i Hallstahammars Kultur- och Idrottsförening är en mycket stor boxningstalang. Han har blivit svensk diplommästare 2 gånger och svensk ungdomsmästare 2 gånger. År 2019 blev han utsedd till Sveriges bästa ungdomsboxare och under samma år uttagen till ungdomslandslaget och han deltog även i ungdoms-EM detta år. Under 2020 som dock blivit ett annorlunda år har han hunnit med att bli uttagen till juniorlandslaget.”

Idrottsledare: Tommy Gustafsson

”Tommy Gustafsson är en välkänd profil i Hallstahammar som varit föreningsmänniska hela sitt liv. Han har varit sin förening Ekeby BK trogen sedan 1960-talet, först som fotbollsspelare och sedan som ledare under många år och i många olika roller. På senare år har han även utökat sitt CV till att bli nattvandrare.”

KULTUR

Kulturförening eller organisation som gjort förtjänstfulla insatser och värdefulla kulturgärningar: Kolbäcks musikkår

”Kolbäcks musikkår har sedan länge varit en omistlig del av de traditionella evenemang som kommunens invånare uppskattar och hjärtligen har saknat under 2020. Detta år skulle dessutom fira sitt 70-årsjubileum under höstkonserten och även detta fick ställas in. Som de flesta musikkårer kämpar Kolbäcks musikkår ständigt med att rekrytera nya talanger till föreningen. Ett stipendium skulle inte bara vara välförtjänt utan också kunna hjälpa till att ge föreningen större uppmärksamhet.”

Enskild utövare: Sune Karlsson, grundare av Thore Skogman-museum.

”Sune fortsätter med aldrig sviktande engagemang och entusiasm att bevara och dela med sig av Hallstahammarartisten Thore Skogmans livsverk. Samtliga nomineringar tar upp den stora flexibilitet och glädje med vilken Sune Karlsson tar emot besökare i museet i Eldsbodahuset. Det framgår också av nomineringarna hur efterlängtad verksamheten varit hos den primära målgruppen som på grund av restriktioner runt pandemin inte kunnat träffa Sune Karlsson i lika stor utsträckning.”

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-