Hallstahammar
15:28 | 16 mars 2019

Företagare sluter upp i Hallstaparken

Kommunen i samarbete med Hallstahammar Promotion arrangerar en andra upplaga av Näringslivsdagen för att öppna ytterligare en väg för gemensamt nätverkande.

Maria Nilsson, ordförande i Hallstahammar Promotion, tillsammans med Linda Uddman, näringslivsutvecklare vid Hallstahammars kommun. Foto: David Eriksson

Företagsklimatet i Hallstahammars kommun mår bra. Vid den senaste näringslivsrankingen från Svenskt Näringsliv var kommunen rankad bland de 92 bästa i hela Sverige och högst rankade i Västmanland.

Historien var dock en helt annan i början av 2000-talet. Då var kommunen rankade bland de 50 sämsta i landet, men genom näringslivsprojektet ”En Väg In (EU Mål 2)” som sedan blev både organisationen Hallstahammar Promotion och ett näringslivskontor kunde klättringen påbörjas.

– Framför allt tror jag att det handlar om samarbete och kommunikation. Att kommunen vågade lyssna på företagen och faktiskt också förändra. Det var det starkaste som hände att företagen märkte att kommunen låg på och ville förändra. Detta skapade en bra känsla mellan företag och kommun, säger Maria Nilsson, ordförande för Hallstahammar Promotion.

Linda Uddman, näringslivsutvecklare vid Hallstahammars kommun, fyller i:

– Den interna resan inom kommunen har varit stor och pågår ständigt. Vi har jobbat väldigt mycket med bemötandefrågor och det är något vi kontinuerligt måste jobba med. Det märks av utåt.

Hur ser företagsklimatet i Hallstahammars kommun ut år 2019?

– Tidigare nätverkade jag mycket i Västerås eftersom jag trodde att marknaden var större där, men efter några år när jag började nätverka här i Hallstahammars kommun märkte jag att det var en mer familjär och genuin känsla. Det har jag trivts med och det har gjort att jag fortsatt att engagera mig mer här. Det jag upplever här i staden är att företagen har en vilja att hjälpa varandra, säger Maria Nilsson.

Enligt Maria och Linda är det viktigt med mötesplatser där kommunen och företagen kan träffas. Ett sådant möte var förra veckans frukostmöte i Hallstaparken under temat ”Kreativa Hallstahammar” och ett annat är Guldyran där företagen premieras.

Ett tredje möte blir den andra upplagan av Näringslivsdagen som arrangeras den 21 mars i Hallstaparken där näringslivschefen Madeleine Ahlqvist agerar moderator. Under dagen kommer bland annat Teo Härén att gästföreläsa om entreprenörskap, kreativitet och framtid samt att stand-up-komikern Joacim Björkvall underhåller.

– Syftet med dagen är dels att ge inspiration till att tänka nytt, men även att skapa ytterligare en nätverksplats här i kommunen. Nätverkande handlar ju dels om att få kontakt, men även att företag säljer in varandra. Det handlar om att visa upp sitt personliga varumärke från rätt sida, säger Linda och får medhåll av Maria.

De avslutar:

– Samtidigt ska det här vara något lättsamt. Det finns så mycket tungt i samhället som hänger över oss just nu och vi vill gärna göra det här till en lättsam dag.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-