Kolbäck
18:14 | 5 maj 2021

Elevers app vinner pris i Sveriges största uppfinnartävling för unga

Fyra elever i årskurs 8 på Tunboskolan i Kolbäck vinner pris i Finn upp.

Fyra elever på Tunboskolan har utvecklat en prisvinnande mobilapp. Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Hallstahammars kommun skriver på sin hemsida att det står klart att fyra elever från årskurs 8 på Tunboskolan i Kolbäck kommer att vinna pris i Finn upp, Sveriges största uppfinnartävling för unga.

Herman Schmidt, Axel Eriksson, Viktor Kilestad och Ebbe Klingstam kommer tillsammans med teknikläraren Sibylle Häggqvist att bege sig till Nobel Prize Museum i Stockholm den 24 maj för att ta emot prisstipendier och diplom.

Den uppfinningsrika kvartetten har tillsammans utvecklat en app som ska motivera unga till att röra sig mera. I nuläget vill man inte avslöja mer för den stora massan, då det finns planer på att vidareutveckla appen, något man kommer att använda prispengarna till.

– Jag är glad för elevernas skull att de tagit sig så långt och håller tummarna för att de även ska tilldelas ett större stipendium för att kunna arbeta vidare med sin uppfinning, säger Sibylle Häggqvist.

I tävlingen kan man vinna pris i kategorierna teknisk lösning, digital lösning, samhällsnytta och klimat & miljö. Tunboeleverna vet ännu inte i vilken kategori deras uppfinning har placerats.

Sibylle Häggqvist har under flera läsår använt verktyg och inspiration från tävlingen, men i år var första gången Tunboskolan skickade in ett tävlingsbidrag.

– Som lärare uppskattar jag att det finns genomtänkta övningar som fungerar för att stötta eleverna i processen utan att ta ifrån dem självständigheten. Framförallt övningarna som man kan använda för att komma igång med design- och uppfinningsprocessen är värdefulla, berättar Sibylle på Hallstahammars kommuns hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-