Krönika
10:57 | 23 augusti 2018

Krönika: All kärlek är bra kärlek

En krönika med anledning av Hallstahammar Pride.

Foto: Pixabay.com

Just nu pågår för första gången Prideveckan i Hallstahammar, något som innebär så mycket mer än regnbågens alla färger och festligheter. Jag har hört människor ifrågasätta varför det är nödvändigt, att man i så fall borde fira heterosexuell kärlek också. Men redan där har man missat poängen så att det skriker om det, hur det nu är möjligt.

Som heterosexuell cis-kvinna har folk ifrågasatt varför jag till exempel har förlåtit en pojkväns otrohet eller att det inte är en person som tar fram det bästa i mig. Det är att ifrågasätta helt rimliga saker, men inte en enda gång har någon ifrågasatt det faktum att jag dejtar en man.

HBTQ+-personer har genom alla tider behövt dölja alternativt försvara en otroligt stor del av sig själva. Något så privat som vem de älskar och hur de ser på sig själva. Riskerat sina liv för att få lyssna till sitt hjärta.

Det går inte ens att jämföra, men när tidigare nämnda pojkvän var otrogen för andra gången och jag förlät honom var det inte sveket som gjorde mest ont, utan det faktum att alla i min närhet ifrågasatte hur jag kunde älska honom. Något de gjorde av kärlek, inte på grund av vidrig homofobi.

Vi har fortfarande en lång väg att gå, men en Pridevecka är ett steg på vägen.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-