Hallstahammar
20:59 | 19 mars 2020

Marie vill skapa minnen för andra med nystartat eventföretag

Stödet från livskamraten och kollegan Michael Andersson fick Marie Eriksson att våga starta eget.

Marie Eriksson. Foto: Michaela Ericzén

Nyligen startades ett nytt eventföretag upp i Hallstahammar när Marie Eriksson passade på att starta Eventkonsult Mälardalen som en bifirma till pojkvännens nystartade företag VVS-konsult Mälardalen AB.

– Jag har jobbat med många olika saker men orsaken till att jag har kommit fram till att det är det här jag vill göra är för att jag känner att jag vill och är bra på att driva saker och se till att det blir av. Jag har bland annat arbetat på en anläggning där vi arrangerade olika former av aktiviteter och resor, sedan har jag även jobbat för Hallstahammars kommun och var med och startade upp Seniorglädje, berättar Marie Eriksson.

Hon har aldrig tidigare varit egenföretagare, men har en gedigen vana av ledarskap.

– Jag tycker om att leda, pussla ihop olika delar och vara en samordnare. I många år har jag varit instruktör inom gymnastik och box, samt att jag är körledare.

Genom företaget Eventkonsult Mälardalen kan Marie hjälpa till att arrangera bland annat bröllop, kalas eller fester, karaoke, föreläsningar, uppträdanden, quiz och kick off för företag.

– När jag startade kände jag att jag ville ha klart för mig varför jag gör det här, och kom fram till att jag gör det dels för att jag brinner för det och tycker att det är väldigt rolig, men också för att jag vill att människor ska känna sig nöjda och bidra till att de skapar nya minnen.

– Jag kan ordna allt från barnkalas till julshower. Vi vill ha en personlig kontakt med våra kunder och skräddarsy efter önskemål, och om man inte riktigt vet vad man vill ha så kommer jag gärna med förslag.

Idén att starta ett eget eventföretag väcktes under en bilfärd på väg hem från Göteborg.

– Jag tyckte att det vore roligt att med kören göra en sång till ”Fredagsdansen” som ICA Matkassen i Hallstahammar brukar lägga upp, så jag kontaktade butikschefen Marie som var helt fantastisk och sa att vi kör. Vi har fått jättefin repsons på videon och det är så roligt att göra folk glada. Det var nog startskottet.

Stödet från sambon Michael var det som fick Marie att våga starta företaget.

– Det känns spännande, läskigt och roligt. Jag är otroligt taggad och har verkligen stöttning av Micke, det är skönt att ha nån att bolla idéer med. Jag hade aldrig startat om det inte vore för honom, han har både erfarenhet från event eftersom han har varit ute mycket som trubadur och kan mycket med det tekniska som att fixa en hemsida och liknande. Och mina styrkor är att jag är duktig på att ta kontakt med folk och komma med idéer och förverkliga dem, säger Marie och fortsätter:

– Vi båda är personer som ser lösningar.

Som namnet hintar om har Marie för avsikt att företaget ska verka i hela Mälardalen.

– Mitt mål är att kunna jobba med det på heltid och göra något för de individer vi anlitas av, vi vill skapa minnen och hjälpa till med att göra en tillställning så bra som möjligt.

Marie Eriksson och Michael Andersson har nyligen startat upp varsitt företag. Foto: Michaela Ericzén

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-