DEBATT
08:00 | 12 juni 2022

Solceller för hela elbehovet

Miljöpartiet i Hallstahammar vill investera stort i solceller.

FOTO: omsolceller.se

I en motion till fullmäktige i Hallstahammar vill Miljöpartiet de gröna i Hallstahammar att kommunen ökar investeringarna i solceller. Motionen lyder:

Hallstahammars kommun har installerat solceller på några av sina hus. Tittar man på installationer av solceller så kan man konstatera att en investering i solceller är lönsamt. Genom att göra lönsamma investeringar som ger avkastning så kan avkastningen användas till andra satsningar.

Man ska inte heller vara rädd för att investera stort, då blir ju avkastningen bara större. Att bli en större elproducent är inte heller speciellt krångligt, en stor elproduktion leder antagligen till lite mer administration men fördelarna överväger tydligt.

Det finns ett antal lämpliga tak bland de hus som Hallstahammars kommun äger. Ett av alla potentiella hus är det särskilda boendet Äppelparken där hustillverkarens garanti för taket antagligen löper ut år 2022. I Äppelparken kan solcellerna bidra till att göra det särskilda boendet, folkligt kallad äldreboendet, självförsörjande på el. Att kunna ha tillgång till el utan insatsvaror som diesel är viktigt vid eventuell kris där tillgången till diesel är begränsad.

Miljöpartiet de gröna vill att Hallstahammars kommun:
• Installerar solceller så att de täcker hela kommunorganisationens elkonsumtion på årsbasis.

Peter Ristikartano
Miljöpartiet de gröna i Hallstahammar


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-