Strömsholm
11:46 | 14 november 2023

Sänkt hastighet på väg 252 genom Strömsholm

Strömsholms Utvecklings AB jublar efter beskedet: ”En seger för alla aktörer”.

Strömsholms Utvecklings AB har drivit igenom sänkt hastighet på väg 252 genom Strömsholm. Foto: Pixabay

Redan år 2020 ansökte Strömsholms Utvecklings AB (STUTAB), med stöd av alla stora aktörer i Strömsholm, om sänkt hastighet på väg 252 genom Strömsholm. Den första ansökan försvann i spåren av
pandemin varpå en ny ansökan skickades in i början av det här året.

Den 16 oktober 2023 beslutade Länsstyrelsen i Västmanland om sänkt hastighet till 50 km/h på en sträcka om cirka 900 meter, som går från (sett från norr) strax norr om infarten till Ridsportens Hus och Herrskogen vidare söderut till en punkt i höjd med den så kallade Mahognyvillan och Röda ridhuset.

Ulf Magnusson, vd för
STUTAB. Foto: Hallstahem/arkiv

– Från STUTAB:s sida är vi väldigt nöjda med beslutet. Vi har drivit denna fråga under flera års tid med stöd från alla stora aktörer i Strömsholm. Att Länsstyrelsen nu tagit detta beslut känns så klart som en seger, säger Ulf Magnusson, vd för STUTAB, i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsens beslut innebär att tre korsningar hamnar inom 50-zonen. Det är Herrskogsvägen som bland annat leder till Ridsportens Hus och Djursjukhuset, Slottsvägen samt Stallbacken som fungerar som ett nav i Strömsholm med bland annat Knytpunkten och Ridskoleverksamheten.

– För full pott så hade vi önskat att även infarten till Sofielundsvägen, där bland annat förskola och grundskola finns, hamnat inom 50-zonen. Så blev tyvärr inte utfallet nu och det beklagar vi. Totalt sett är vi dock nöjda med att ha drivit den här frågan i mål med ett positivt utfall, säger Ulf Magnusson.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-