Västra Mälardalen
12:15 | 30 september 2021

Polisen förstärker bemanningen till kommande helg

Fler besökare väntas på krogar och nattklubbar.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Redan den gångna helgen märkte polisen av fler ordningsstörningar och fylleri på och utanför krogar och nattklubbar. Till kommande helg väntas besöksantalet öka ytterligare på krogar och restauranger efter de släppta restriktionerna tidigare i veckan.  Till helgen finns därför en förstärkt bemanning för att kunna upprätthålla allmän ordning och säkerhet, enligt ett pressmeddelande från poliseregion Mitt.

– När många människor samlas på mindre ytor och alkohol är involverat brukar det innebära större risk för fler brott och ordningsstörningar. För att kunna hantera detta har lokalpolisområdet därför förstärkt bemanningen under vissa tider, säger lokalpolisområdeschefen Sara Ekström.

Sara Ekström säger vidare:

– Det ska dock tilläggas att de allra flesta besökare förhåller sig till de regler och lagar som finns. Polisen har inte heller något mot att folk samlas och har kul på krogar och nattklubbar igen.

Poliserna som kommer finnas i krogmiljöerna kommer främst arbeta brottsförebyggande och trygghetsskapande.

– Det arbetet kommer bland annat ske genom hög synlighet och dialog med besökare och ordningsvakter, säger Ekström.

Enligt pressmeddelandet räknar polisen främst med fler besökare på krogar och nattklubbar i Västerås. Johan Thalberg, presstalesperson för polisen i region Mitt, svarar i ett mejl så här på frågan om bemanningen förstärks enbart i Västerås eller om detta gäller i hela länet:

– Jag vet att det är fler områden som förstärker bemanning, exakt hur det ser ut är för mig oklart. Det ska dock tilläggas att polisresursen är rörlig, så skulle det exempelvis i Köping hända någonting större eller att det blir en hel del stök, kommer resurser förflyttas till den plats där det krävs.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-