Arboga
11:36 | 12 augusti 2021

Stor modellflyg-träff i Arboga på lördag

"Vi har corona-anpassat träffen"

Bild tagen vid 2018 års modellflyg-träff. Foto: Arboga Modellflygklubb

Det är inte bara Medeltidsdagarna som lockar besökare till Arboga den här veckan. På lördag samlas modellflyg-entusiaster från hela Sverige på Arboga flygfält för en stor träff.

– Vi har full bemanning och kommer att genomföra träffen på lördag. Hotet om regn som var på väg ser ut att knuffas framåt. Det verkar till och med bli riktigt skapligt väder, säger Bo Björklund, sekreterare i Arboga Modellflygklubb.

Årets träff är den tolfte i ordningen och vanligtvis kommer det piloter med modellflygplan från klubbar i Sverige och Norge och visar upp sina modeller i olika avancerade manövrar i luftrummet ovanför Arbogafältet.

Planen är stora radiostyrda modellflygplan som kan vara upp till fem-sex meter i spännvidd. I år räknar Arboga Modellflygklubb med att 20-25 piloter är på plats.

– Vi har corona-anpassat träffen. Fältet är ju stort, så vi har spridit ut besöksstolar med glesa avstånd och ser till att kön till kiosken hålls gles, säger Björklund.

Träffen startar klockan 10 på lördag. Besökare uppmanas att ta med ID-handling som måste uppvisas i entrén då fältet numera är klassat som skyddsobjekt.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-