Basket
10:43 | 24 juni 2021

Stars värvar hem svensk point guard från Spanien

Nyförvärvet Tim Carlsten ska ersätta Gustav Hansson: ”En ung utvecklingsbar spelare”.

Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke ihop med nyförvärvet Tim Carlsten. Foto: Gabriella Berlouis/Köping Basket

Point guarden Tim Carlsten är klar för spel med Köping Stars kommande säsong. Den 188 centimeter långe 21-åringen, uppväxt i Stockholmstrakten, kommer närmast från spel i spanska Guadalajara där han snittade 29.6 minuter och 11 poäng per match samt satte 45 procent av sina trepoängsskott.

– I Spanien fick jag chansen att spela (nästan 30 minuter per match) och utveckla mig som spelare. Och mitt mål är att försöka fortsätta min utveckling i Köping, säger Tim Carlsten till Köping Stars hemsida.

Carlsten sågs tidigt som en ersättare till Gustav Hansson, som lämnade för spel i Umeå. Nyförvärvet ser sig själv om en spelare som gått från att vara en ren point guard till mer av en combo guard, som är mer inriktad på att göra poäng.

Stars-tränaren Torbjörn Gehrke ser stor potential i klubbens nyförvärv. Så här säger Carlsten själv om deras samtal:

– Jag har pratat mycket med “Tobbe” och har stort förtroende för hans och klubbens planer och framtidsvisioner. Jag vill helt klart vara en del av den här resan. Målet är som sagt att utvecklas men även att hitta en bra roll för mig som samtidigt gör laget bättre, säger Carlsten.

Torbjörn Gehrke är nöjd över att kunna välkomna Tim Carlsten till Köping Stars:

– När vi skalade ner och diskuterade fram vad vi ville ha så föll valet på Tim. Vi får in en ung utvecklingsbar spelare som redan nu har hög kapacitet. Han kommer in som en back-up guard men förhoppningen är att hans utveckling fortsätter så han kan bli en starter under säsongens lopp. Det är upp till Tim, säger Gehrke.

Något som lockade Carlsten till Köping var publikstödet. Nyförvärvet spelade tidigare i Nässjö och före det med RIG Umeå. Då fick han uppleva Köpingspubliken på nära håll.

– Jag kommer ihåg engagemanget och stödet från publiken. Det är så klart lockande att komma till en stad och klubb där stödet är så stort.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-