Västra Mälardalen
11:26 | 14 januari 2021

Region Västmanland varnar för vaccinationsbedragare

Bedragare riktar in sig på äldre.

Foto: Gunilla Skogman/Arkiv

Vaccinationen mot covid-19 inleddes i slutet av 2020. Detta har lett till att bedragare försökt utnyttja situationen.

– Vi har i och med att vaccinationen startat för äldre och sköra grupper tyvärr sett att försök till bedrägerier gjorts i andra regioner. Vi vill därför nu, i förebyggande syfte, be invånare i Västmanland att vara uppmärksamma och höra av sig till polisen om de misstänker att de blivit utsatta, säger Hans Löhman, säkerhetschef vid Region Västmanland i ett pressmeddelande.

Det som skett på andra ställen i landet är att personer som uppger sig för att arbeta inom regionen ringer invånare i länet för att boka in dem för vaccination och över telefon ber dem legitimera sig med bank-id. Personal på regionen kommer aldrig att be invånare att uppge sitt bank-id via telefon eller på annat sätt.

– Om man får den här frågan, eller någon annan fråga som rör kontouppgifter eller liknande uppgifter, så är det viktigt att man inte följer uppmaningen utan lägger på, säger Hans Löhman.

Skriftlig information om hur bokning av vaccinationstid går till, skickas succesivt ut till de grupper av invånare som ska vaccineras i fas 1.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-