Surahammar
07:58 | 21 oktober 2020

(S) nominerar Chris Marlowe till nytt kommunalråd

Egenföretagaren föreslås ta över efter årsskiftet.

Chris Marlowe (till höger) föreslås bli nytt kommunalråd i Surahammar. Foto: Pressbild

Efter att Surahammars kommunalråd Johanna Skottman tragiskt avled efter en tids sjukdom tog Leif Carlberg över rollen tillfälligt.

Under ett välbesökt medlemsmöte under tisdagskvällen valde Socialdemokraterna i Surahammar vem som ska ta över rollen resten av mandatperioden.

Efter ett enhälligt beslut röstades den 42-årige egenföretagaren Chris Marlowe fram, skriver partiet i ett pressmeddelande. Ramnäs-bon Marlowe kommer därmed att efterträda Carlberg som kommunalråd någon gång efter årsskiftet. Exakt datum är inte fastställt.

– Jag känner mig både stolt och förväntansfull. Jag är tacksam för det förtroende medlemmarna visat mig och kommer göra allt jag kan för att motsvara de förväntningar de har på mig. Jag ser fram emot att tillsammans med våra medlemmar och förtroendevalda, kommuninvånarna och våra samarbetspartier (C) och (V) fortsätta utveckla vår fantastiska kommun, säger Marlowe i pressmeddelandet.

Valberedningens ordförande, riksdagsledamoten Olle Thorell, kommenterar valet så här:

– Chris Marlowe är ganska ny i politiken, men har på kort tid visat sig vara en klok, samarbetsinriktad och driven ledare. Han brinner för socialdemokratin och att utveckla vår kommun, Han är lyhörd, empatisk och bra på att bygga relationer. Chris egenskaper och erfarenheter tror vi passar utmärkt i hans nya roll som kommunalråd.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-