Ishockey
12:08 | 25 april 2021

Surahammar värvar ny målvakt

24-årig burväktare hämtas in från Malung: ”Jag hade en bra känsla direkt”.

Foto: Björn Blomgren/Arkiv

Surahammars IF förstärker målvaktspositionen till nästa säsong. Efter att Rasmus Helmrich lämnat laget står det nu klart att hans ersättare blir 24-årige Markus Ekholm Rosén, närmast från Malung.

– Jag hade en bra känsla direkt när jag pratade med Jörgen (Mähler) och det känns som Surahammar är en klubb på väg uppåt, så det kändes egentligen redan väldigt tidigt som rätt flytt mig, säger nyförvärvet till klubbens hemsida.

Den 190 centimeter långe målvakten, fostrad i IFK Ore, hade under förra säsongen en räddningsprocent på över 91 procent. I vinter ska han tävla om målvaktsposten i “Sura”.

– Det känns som Surahammar har blivit bättre och bättre för varje år, och dessutom har något väldigt bra på gång och det lockade helt klart att vara med på den här resan, säger Ekholm Rosén.

Han beskriver sin spelstil så här:

– En stor, lugn målvakt som försöker läsa spelet tidigt och använda min storlek så mycket det går. Försöker utge ett lugn till försvarsspelarna genom att släppa få returer och hålla en hög lägstanivå.

Nyförvärvet från Malung har stora förväntningar på nästa säsong:

– Jag hoppas att vi kan fortsätta att bygga på den positiva trend- och den fina vårserie laget hade och gemensamt jobba för att Surahammar ska vara ett lag längre upp i tabellen och slåss om en plats i Allettan.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Surahammars IF 👊 (@surahammarsif1914)

Vidare så meddelar Surahammar att egna produkten Marcus Wahlgren förlängt sitt kontrakt.

– Det känns bra att det blir en säsong till i Sura. Framför allt när vi slutade säsongen på ett sånt positivt sätt och när det också känns som vi är på väg mot något bra. Säsongen som kommer så hoppas jag att vi kan vara på tå från början och börja utmana motståndarlagen redan under hösten och tidigt visa att vi kan vinna matcher och hota i övre halvan, säger Wahlgren till klubbens hemsida. 

Samtidigt står det klart att kanadensaren Blake Luscombe lämnar klubben för spel i Hockeytvåan-laget IK Guts från Finspång.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-