Ishockey
13:58 | 7 december 2021

Surahammars kapten får chansen i Hockeyallsvenskan

Astley Rydberg lånas ut under två matcher.

André Astley Rydberg. Foto: Michaela Ericzén/arkiv

André Astley Rydberg har imponerat under säsongen med bland annat 24 poäng på 15 matcher. Nu får Surahammars lagkapten chansen att testa vingarna i Hockeyallsvenskan och Almtuna. Föreningarna har kommit överens om att 26-åringen lånas ut under två matcher. Det meddelar Surahammars IF på klubbens hemsida. 

”Det är mycket glädjande att lag i högre divisioner fått upp ögonen för Surahammars IF och våra duktiga spelare. I ett läge där Almtuna behöver få in en extra center i truppen under några matcher så känner vi att det är kul att kunna hjälpa Almtuna samtidigt som vi ger André chansen att visa upp sig på en högre nivå”, skriver Surahammars IF.

Samtidigt som Astley Rydberg lånas ut till Almtuna så kommer en spelare motsatt väg. 18-årige centern Tim Dackell kommer spela med Surahammar i helgens matcher mot Piteå och Boden.

”Dackell med Brynäs som moderklubb är en klok offensiv center med bra fart som sportchefen Jörgen Mähler beskriver honom. Vi ser fram emot att se Tim i Suratröjan och önskar honom stort lycka till under sin tid hos oss. Vi riktar också ett stort tack till Almtuna IS för att ni vill ha ett utbyte där vi hjälper varandra”.

Vidare så meddelar Surahammars IF även att de gjort klart med en forward på permanent basis. Eric Karlsson, senast i Kumla HC, förstärker Thomas Maikkulas trupp.

”Eric med Mjölby som moderklubb har innan sejouren i Kumla spelat en match för Kalmar, ett tiotal matcher med Grums, men också J20-hockey med såväl Oskarshamn, Växjö Lakers och Karlskrona. Eric Karlsson är en snabb och rivig forward som gärna tar jobbet framför mål”, skriver Surahammar på sin hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-