Golf
07:53 | 6 juli 2021

Arboga GK och Köpings GK lovordas efter helgens tävlingar

Klubbarna fick beröm för banornas skick – framförallt greenerna.

Foto: Pixabay

Under helgen stod Arboga GK som värd för en av deltävlingarna i årets golf-SM, nämligen Äkta Makar 120+. 75 deltagande spelade 36 hål under två varma dagar – och stormtrivdes på Haketorpsbanan. I en video upplagd på Arboga GK:s Facebook-sida säger några av deltagarna bland annat:

”Banan är jättefin. Allt har varit perfekt”.

”Det var en mycket positiv överraskning. En av Sveriges bästa greener får jag lov att säga. En stor eloge till greenkeepern och hans personal”.

”Banan är jättefin och så rolig att spela”.

Vinnare i tävligen blev Mats och Elisabet Andersson som vann SM för Äkta makar/Sambor i klassen 120+ efter två särspelshål mot Helena och Thomas Bergström. Arboga GK-spelarna Lars Olof och Selja Tall slutade på en trettondeplats av de 75 deltagande paren.

”Nu är SM över för denna gång och det har varit ett fantastiskt arrangemang med fantastiska lovord från spelare, domare och publik! Det hade verkligen inte gått att genomföra utan våra fantastiska medlemmar som ställt upp som funktionärer. Ni har gjort ett kanonjobb och deltagarna har flera gånger uttryckt hur välkomna de känt sig tack vare er. Grymt jobbat! Även banpersonalen med Reece i spetsen har fått enormt med beröm. `En av Sveriges bästa greener’ var bara ett av alla fina omdömen vi fick vilket är fantastiskt kul. Och tack till Birgitta som ställde upp som tävlingsledare med kort varsel och gjorde ett hästjobb. Utan alla er hade denna tävling inte gått att genomföra! Stort tack till er alla. Njut nu av sommaren så laddar vi batterierna för Golfveckan”, skriver Arboga GK på sin Facebook-sida.

Även Köpings Golfklubb stod som tävlingsvärd under helgen. I söndags spelades en av deltävlingarna av Ligma Tour, Köping Open, på Korslötsbanan – och även där fick klubben beröm för banans skick.

”Tack till Köpings GK för bana i fantastiskt skick – `bästa greenerna i år´, var ett återkommande omdöme”, skriver Ligma Tour efter tävlingen.

Niclas Weiland från Landeryds GK vann Köping Open på 130 slag (65-65) över de 36 hålen. Bäste lokale spelare vid tävlingen blev Arboga GK:s Robin Bojar som slutade femma. Bäste hemmaspelare blev Oskar Einan med en niondeplats.

Fler lokala resultat från tävlingen i Köping:

Felix Norman, Arboga GK, plats 40
Calle Rydberg, Arboga GK, plats 45
Daniel Berggren, Köpings GK, plats 48
Jonathan Persson, Köpings GK, plats 59

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-