Innebandy
08:21 | 18 maj 2021

20-årig forward förstärker Västra Mälardalen IB

Första nyförvärvet presenterat: ”En tjej med mycket potential, en som gärna tar för sig och ger allt för laget”.

Västra Mälardalen IB har fått en ny tränare. Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Västra Mälardalen IB gick som tåget i början av förra säsongen, men sen satte pandemin stopp för fortsatt spel. Nu har lagbygget till kommande säsong inletts. Första nyförvärvet som presenteras är 20-åriga forwarden Kajsa Pettersson.

– Jag tycker att VM verkar som en seriös förening. VM har även spännande satsning kommande säsong för att nå SSL-kval och det är en satsning som kändes väldigt lockande, säger Pettersson till VM IB:s Instagram-konto.

Den 20-årige forwarden är innebandyfostrad i Per-Ols IBF, men kommer senast från Rönnbys allsvenska lag. Hon har även hunnit med spel för Sirius i SSL samt RIG Umeå.

– Jag tycker att jag har en bra fysik och spelförståelse. Sen är jag inte så låst vid en viss position utan kan spela överallt och det nog min främsta styrka, att jag är en allroundspelare, säger Kajsa.

Så här säger hon om målsättningen för nästa säsong:

– Individuellt är min målsättning att komma in bra i gruppen, bidra till fartfyllda träningar och matcher med hög kvalité. Målsättningen med laget är självklart att nå ett SSL-kval och avancera upp till SSL.

VM IB:s sportchef ”Frippe” Norén:

– Riktigt roligt att Kajsa valt oss. Kajsa är en tjej med mycket potential, en som gärna tar för sig och ger allt för laget. Bra spelsinne och en slitvarg som center. Ska bli kul att se vad Kajsa kan göra i VM-tröjan.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-