Arboga
07:28 | 17 februari 2021

Arboga och Kungsör har undertecknat årets medborgarlöften

Tomas Karlsson, kommundirektör i Arboga kommun, Jonna Lindman (M), kommunstyrelsen ordförande i Arboga kommun och Björn Wilhelmsson, lokalpolisområdeschef i Västra Mälardalen, undertecknar årets medborgarlöften. Foto: Arboga kommun

I veckan har både Arboga och Kungsör tecknat nya medborgarlöften tillsammans med polisen.

Under tisdagen skrev kommunstyrelsens ordförande i Arboga, Jonna Lindman (M), och lokalpolisområdeschefen i Västra Mälardalen, Björn Wilhelmsson, på de nya löftena för 2021.

I fokus för årets löften till Arbogas invånare står centrummiljön, osund konkurrens och att utveckla det förebyggande arbetet gemensamt och tillsammans med motorburen ungdom. Fokusområdena har valts ut utifrån från en aktuell lägesbild i kommunen.

– När det gäller motorburen ungdom arbetar vi gemensamt för att förebygga brott och involvera ungdomarna. Centrummiljön har ett flertal utvecklingsområden som kommunen och polisen vill utveckla till det bättre med näringsidkarna. Det är mycket viktigt för tryggheten i centrum. Osund konkurrens handlar om att samverka myndighetsgemensamt med tobakstillsyn, miljö och hälsofrågor. Vi vill ha ett rättvist samhälle där alla kan konkurrera på lika villkor, säger Björn Wilhelmsson, lokalpolisområdeschef i Västra Mälardalen, till Arboga kommuns hemsida.

I måndags skrev Wilhelmsson under medborgarlöften gällande Kungsörs kommun tillsammans med kommunalrådet Mikael Peterson (S) och kommundirektören Claes-Urban Boström.

Under det kommande året ska polisen och Kungsörs kommun fördjupa samverkan mellan olika aktörer, utveckla arbetet med återkommande brott eller störningar vid specifika områden (så kallade “hot spots”), samt utveckla det lokala trafiksäkerhetsarbetet.

“Under 2021 kommer Polisen och Kungsörs kommun fokusera på trygghetsskapande och brottsförebyggande insatser med särskild inriktning på miljöer som kan upplevas otrygga i Kungsörs kommun, samt arbeta för en förbättrad trafikmiljö”, skriver Kungsörs kommun på sin hemsida.

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-