Debatt
08:30 | 23 oktober 2018

Debatt: ​Nu måste Arbogaborna få reda på sanningen

"P7 målade upp en fasad av att allt var frid och fröjd med budgeten och samarbetet fungerade bra. Nu ser vi notan av detta".

Socialnämnden visar idag ett underskott på drygt 31 miljoner!! Nu införs det köpstopp, utbildningsstopp, anställningsstopp, ja stopp på i stort sett allt. Det gäller nu inte bara socialnämndens verksamheter utan hela kommunen. Under året har socialnämndens kostnader skenat under Dan Karlssons ledning, allt medan P7 stolt visade upp sig och tog de första spadtagen på både nytt äldreboende och ny förskola. P7 målade upp en fasad av att allt var frid och fröjd med budgeten och samarbetet fungerade bra. Nu ser vi notan av detta.

Det är inte nog med detta, den 9 oktober tar majoriteten tillsammans med Sverigedemokraterna ett beslut om att utöka de arvoderade ledamöterna i kommunstyrelsen arbetsutskott. Allt för att alla partier i P7 ska få en arvoderad position för sina partiföreträdare. Den ena platsen ska Dan Karlsson (V) ha, (läs mer i bblat 10 okt ”Så ska kommunen styras i Arboga”) och den andra ska Sverigedemokraterna tillsätta. Arvodet ligger på 11 772 kr per månad och kostnaderna för skattebetalarna är drygt 393 000 kronor per år (med 2018 års siffror).

I sammanträdesplanen för 2019 som tas i fullmäktige 25 oktober kan vi se att det är 15 sammanträden för kommunstyrelsen och arbetsutskottet tillsammans. Det ger ett arvode på ca 9 400 kr per möte. Det måste väl finnas något mer som de ska ansvara för, frågan är bara vad?
Skamligt är bara förnamnet. Att du Dan Karlsson, Vänsterpartiets företrädare kan utöka politikerarvodena medan alla medarbetarna i kommunen får enorma sparbeting.

Hur kan du Tony Pehrsson och Sverigedemokraterna, som i valrörelsen gick ut med att ni ville sänka politikernas arvoden, utöka arvodena till förmån för er själva?
Vi tror många vill höra hur ni motiverar erat ställningstagande?
 
Andreas Silversten (S)

Anna-Lena Rehnman (S)

Bo Molander (S)

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-