Arboga
15:53 | 8 juni 2021

Högsjön utsedd till bästa rastplatsen i länet

Varje år utses de bästa rastplatserna i varje län av M Sveriges vägombud, och i år går utmärkelsen till Högsjön utanför Arboga.

I början av juni kommer rastplats Högsjön utanför Arboga utrustas med en skylt som konstaterar att den är länets bästa rastplats. Detta med anledning av M Sveriges vägombud som varje år granskar hundratals rastplatser i hela landet, och som baserat på förra årets granskningar har utsett Högsjön till Västmanlands bästa rastplats.

Under 2020 bedömdes cirka 300 rastplatser. Varje rastplats inventeras två gånger per säsong och vägombuden bedömer utifrån parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning samt städning och hygien.

– Trygga och välskötta rastplatser är viktiga för trafiksäkerheten eftersom de inbjuder till att ta pauser. En trött förare är lika farlig som en onykter förare. Kör utvilad, dela på ratten om ni är fler i bilen som har körkort och ta raster under långa bilresor, säger Heléne Lilja, chef kommunikation och samhälle, Riksförbundet M Sverige, i ett pressmeddelande.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-