ARBOGA
12:30 | 12 juni 2023

Invigning av ny teknikbod

Bredbandsnät på ett mer kostnadseffektivt sätt.

Arboga kommuns näringslivschef, Samuel Strömgren, kommer att inviga den nya teknikboden för trådlöst bredband den 13 juni klockan 13:30. Platsen för invigningen är VME Arboga på Norra Ågatan 41.

Bakgrundsinformation
Wirelessfiber Scandinavia AB grundades 2017 i Arboga och har sedan dess byggt och förvaltat ett bredbandsnät i staden. Företaget använder en trådlös fast uppkopplingsteknik, vilket innebär att varje kund får en stabil internetuppkoppling.

Med den nya teknikboden går Wirelessfiber Scandinavia AB in i en ny fas och fortsätter sin utveckling. Företaget har över 15 års erfarenhet av att bygga nätverk med denna teknik, vilket har resulterat i metoder för att bygga bredbandsnät på ett mer kostnadseffektivt sätt jämfört med traditionell fiberanslutning.

Det trådlösa bredbandet kan ses som ett komplement till fiberutbyggnaden, som ibland har blivit försenad. Ett exempel på Wirelessfiber Scandinavia AB:s senaste utbyggnad är i Berga By i Lindesbergs kommun. Där hade den första kunden väntat i sju år på att få fiberanslutning.

Genom att erbjuda trådlöst bredband kan Wirelessfiber Scandinavia AB bidra till att överbrygga digitala klyftor och möjliggöra tillgång till snabb internetuppkoppling även i områden där fiberutbyggnaden har dröjt. Invigningen av den nya teknikboden är ett viktigt steg för att främja utvecklingen av bredbandstjänster i Arboga och ge invånarna fler alternativ för att få tillgång till pålitlig internetuppkoppling.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-