Köping
15:20 | 8 november 2021

Man stal öl och knuffade personal

Händelsen, som utreds som rån i motvärnsfallet, fastnade på övervakningskamera.

Foto: Pixabay

Vid 19-tiden i fredags, den 5 november, kom en man in på Hemköp i Köping och plockade på sig ett sexpack folköl. Han försökte sen lämna butiken utan att betala för sig, men konfronterades av personal. De försökte ta tillbaka ölen, men mannen knuffade bort personalen, tog med sig ölen och försvann från platsen.

Dagen efter kontaktades polis som tog upp en anmälan om rån i motvärnsfallet. Hela händelsen fastnade på butikens övervakningskameror som polisen nu ska ta analysera.

Fler polisanmälningar: 

 • I fredags tog sig en okänd gärningsman in i en lägenhet på Byjordsgatan i Köping genom att klättra in genom ett öppet fönster. Från lägenheten stals en jacka, parfymer, tröjor samt ett Playstation 4 med tillhörande spel till just nu okänt värde. En anmälan om inbrottsstöld har upprättats.
 • Vid 20.30-tiden i lördags, den 6 november, stoppades en personbil av polispatrull på Järnvägsgatan i Köping. Föraren, en kvinna i 20-årsåldern, uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Hon fick därför följa med patrullen för att genomgå kroppsbesiktning, lämna blodprov och förhöras innan hon släpptes på fri fot. Kvinnan misstänks nu för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott för eget bruk.
 • Någon gång mellan fredagen och söndagen, 5–7 november, inträffade ett inbrott i ett källarförråd på Kvarngatan i Köping. En målsägare har berättat för polisen att denne hittade dörren till förrådsdelen av byggnaden uppbruten samt dennes egna förråd samt flera grannars förråd var uppbrutna. I nuläget är det oklart vad som stulits. Polisen har upprättat en anmälan gällande inbrottsstöld.
 • Vid 23-tiden i fredags stoppade en polispatrull en personbil på Odensvivägen i Kolsva. Föraren, en man i 20-årsåldern, uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan varpå följa med patrullen för att genomgå kroppsbesiktning, lämna blodprov och förhöras innan han släpptes på fri fot. Polisen omhändertog även mannens körkort. Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott för eget bruk.
 • Någon gång mellan den 2 och 5 november skedde ett inbrott i ett fritidshus i Nannberga utanför Arboga. Enligt anmälan har tjuven eller tjuvarna plockat ut ett fönster från fönsterkarmen och tagit sig in. I nuläget är det dock oklart om något stulits.
 • En bil parkerad på Centrumleden i Arboga utsattes för skadegörelse någon gång under förmiddagen den 5 november. Enligt anmälan har en okänd gärningsman använt ett vasst föremål och gjort repor längs passagerarsidan. Det uppskattade värdet på skadorna är 10 000 kronor.
 • Någon gång mellan fredagen och lördagen (5–6 november) stals både den bakre och främre registreringsskylten från en bil som stod på Köpingsvägen i Arboga. Polisen har upprättat en anmälan gällande egenmäktigt förfarande och gjort en efterlysning av registreringsskylten i vägtrafikregistret.
 • Tidigt i fredags morse, mellan 04.00 och 04.30, inträffade ett inbrott i ett fristående förråd på Sågvägen i Kungsör. Anmälaren hittade brytmärken på karmen och dörren till förrådet. Det som har rapporterats stulet är en skruvdragare av märket Bosch, två plattor starköl (48 stycken) samt handverktyg.
 • Vid 10-tiden i fredags, den 5 november, utförde polisen en trafikkontroll på E20 utanför Kungsör. Efter det misstänks två personer för brott. Den första, en man i 50-årsåldern hemmahörande i Eskilstuna, saknade giltigt körkort och har tidigare rapporterats för liknande brott. Han misstänks nu för olovlig körning, grovt brott.
  Den andra, en man i 30-årsåldern hemmahörande i Huddinge, saknade även han giltigt körkort. Han misstänks nu för olovlig körning.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-