Västra Mälardalen
05:00 | 12 augusti 2021

Många nya fall av stöld och skadegörelse i regionen

Polisen har fått in flera anmälningar.

Foto: David Eriksson/arkiv

Den senaste tiden har många nya fall av stöld och skadegörelse anmälts till polisen i Västra Mälardalen. Här är några av de senaste.

Köping:

  • På Kihlmansgatan i Köping har en okänd gärningsman stulit en katalysator från en bil. Stölden upptäcktes i söndags då bilägaren hörde att bilen lät konstigt när han startade den. Bilägaren körde då bilen till en verkstad där de kunde konstatera att katalysatorn saknades.
  • Under natten mellan måndag och tisdag har en okänd gärningsman stulit en kylargrill och en färdriktningsvisare från en bil på Torsgatan i Köping. Gärningsmannen har också orsakat en repa i lacken och en buckla på en bakskärm.
  • Den gångna helgen har två lägenheter på Nibblesbackevägen i Köping fått små hål i de yttre fönsterrutorna. Anmälaren tyckte att det såg ut som små kulhål. Polisen misstänker sedan tidigare att någon skjutit med luftpistol mot ett fönster till en byggnad vid det närliggande Kristinelunds sportfält. Skadornas uppskattade värde uppgår till 25000 kr.
  • Vid en annan bostad på Nibblesbackevägen i Köping kan polisen konstatera att en okänd gärningsman skjutit med någon form av luftvapen. Skytten har orsakat tre hål i ett fönster. På två av fönstren har kulorna gått igenom det första glaset i treglasfönstret. I det tredje fönstret har kulan nästan gått igenom även den andra rutan. Skadans värde uppskattas till 10000 kr.
  • Någon gång mellan lördag och tisdag har en okänd person gjort repor på bakluckan på en bil som stod parkerad på Tunadalsgatan. Skadans värde uppskattas till 10000 kr.

Arboga:

  • Någon gång mellan måndag och tisdag har en okänd person tagit sig in på en tomt på Skepparegränd. Gärningsmannen samlade ihop flera saker som stod i trädgården, bland annat målningar och ljusslingor, men lämnade sedan godset i trädgården och avvek från platsen. Polisen uppger att det är oklart varför gärningsmannen inte tog med sig sakerna, men att det kan bero på att denne blev störd.
  • I Götlunda har en okänd person brutit upp dörrarna till ett fristående förråd till kyrkan. I förrådet förvaras trädgårdsutrustning. Gärningsmannen verkar inte ha stulit något. Dock orsakade denne skadegörelse på dörrarna, som är gamla originaldörrar. Bland annat är låset helt bortslitet. Inbrottsförsöket skedde någon gång mellan fredag och måndag.

Kungsör:

  • En företagsbil som stod parkerad på Ynglingagatan drabbades av inbrott. En okänd gärningsman tog sig in i bilen någon gång mellan torsdag och måndag. Det är oklart om någonting stulits. Dock har ett handtag till en dörr brutits sönder.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-